Teknoloji

Samsung katlanabilir telefonlarının dayanıklılığına güveniyor

samsung katlanabilir galaxy z fold 5
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Samsung katlanabilir telefon pazarındaki iddiasını ve bu pazara olan güvenini bir süre önce tanıttığı Galaxy Z Fold 4 ve Z Flip 4 modelleriyle bir kez daha göstermişti. Katlanabilir telefon satışları giderek artsa da, bu cihazların dayanıklılığı konsunda hâlâ akıllarda bazı soru işaretleri bulunuyor. Bu soru işaretlerini ortadan kaldırmak isteyen Güney Koreli şirket, katlanabilir telefonlarının dayanıklılık testlerini gösteren bir video paylaştı.

100 saniyelik bu kısa videoda katlanabilir telefonların geçtiği tüm sert testleri görmek mümkün oluyor. Bunlar arasında aynı anda birden fazla tuşa basmak, katlamak ve açmak, suya dayanıklılık testi gibi uygulamalar bulunuyor.

Samsung tarafından yapılan basın açıklamasında da dayanıklılığın şirket için ne kadar önemli olduğu vurgulanıyor. Testler sayesinde telefonların günlük kullanımın getirdiklerine karşı dayanıklılığının sağlandığını belirten şirket, tüm testlerin de otomatik bir şekilde gerçekleştirildiğini hatırlatıyor.

Testlerden birinde telefona hem arka hem de ön panelden baskı uygulanıyor. Daha sonrasında da S Pen’in çalıştığı, Samsung Pay’in işleyişinde sorun olmadığı, sensörlerin ve diğer bileşenlerin iyi durumda olduğu görülüyor. Suya dayanıklılığın da farklı yöntemlerle test edildiği Samsung’un kısa videosu sayesinde anlaşılıyor.

Samsung katlanabilir telefon almayı planlayanların kafasındaki soru işaretlerini gidermek için yayınladığı videoda tüm süreçleri hızlı şekilde gösteriyor. Bu videonun etkisini kesin şekilde ölçmek mümkün olmasa da, satış rakamları sayesinde bir fikir edinilecektir.

İLGİLİ HABERLER