Teknoloji

Samsung’un katlanabilir telefonu üçüncü çeyrekte gün yüzüne çıkabilir

samsung ces 2023

galaxy s8Samsung’un yeni amiral gemisi telefonları Galaxy S8 ve Galaxy S8+, 29 Martta tanıtılacak. Ancak telefonların tasarımı, internete sızan fotoğraflar sayesinde şimdiden biliniyor. Söz konusu cihazlar, yüksek ekran-kasa oranları ve ince çerçeveleriyle dikkat çekiyor. Ancak bu durum Güney Koreli şirketin farklı formatlar üzerindeki çalışmaları için engel teşkil etmiyor. Samsung katlanabilir telefon konusunda 2017’de daha somut adımlar atmaya hazırlanıyor. Katlanabilir telefonlar, hem kolay taşınan hem de büyük ekranlı bir cihaz isteyenlere uygun bir profil çiziyor.

Galaxy S8’de 5.8 inç, Galaxy S8+’ta ise 6.2 inç ekranın bulunması bekleniyor. Ekran boyutundaki bu artışa rağmen, telefonların yüzey alanının seleflerine yakın olması öngörülüyor. Samsung’un bu ilerlemesi, katlanabilir telefona olan ihtiyacı biraz tartışmalı hâle geliyor. Ancak elektronik devinin yıllardır OLED ekranlarla yaptığı deneylerin sonucunda ortaya özel bir sonuç çıkarabileceği belirtiliyor. Güney Kore medyasında yer alan habere göre, Samsung çalışmalarının ilk meyvesini yılın üçüncü çeyreğinde sergileyebilir.

samsung katlanabilir telefonKatlanabilir telefonun en kaliteli materyallerle üretilmesi ve üst sınıfta konumlanması bekleniyor. Samsung yüksek malzeme kalitesi ve sıra dışı tasarım sayesinde telefonunun pazarda kendisine avantaj sağlamasını amaçlıyor. Güney Koreli şirketin binlerce prototip hazırlayacağı ve bu prototipleri operatörlerle de test edeceği söyleniyor. Samsung’un kesin kararını bu testlerin ardından vereceği belirtiliyor.

Samsung katlanabilir telefon pazarında Çinli üreticilerle karşı karşıya kalabilir

Çinli telefon üreticilerinin de Samsung ile eş zamanlı olarak katlanabilir telefon prototiplerini sergileyebileceği söyleniyor. Bu şirketlerin kaynakları Samsung kadar fazla olmasa da, Çinli üreticiler Güney Koreli şirkete kıyasla çok daha hızlı biçimde adım atabiliyor. Dolayısıyla Samsung’un katlanabilir telefon pazarında ilk olma konusunda elini çabuk tutması faydalı olabilir.

İLGİLİ HABERLER