Teknoloji

Samsung katlanabilir telefon satışlarını artırma konusunda iddialı

samsung galaxy fold katlanabilir telefon

Samsung, Galaxy Fold ile birlikte katlanabilir telefon pazarının öncüleri arasına girmişti. Şirket, Galaxy Fold’la kendisi için de yeni bir dönemin kapısını açmıştı. Güney Koreli üretici, kısa bir süre önce 2020’de 5-6 milyon akıllı telefon satmayı hedeflediğini açıklamıştı.

Samsung’un bu hafta içinde Güney Kore’nin başkenti Seul’de gerçekleştirdiği yapay zekâ konferansında gündem gelecek teknolojilerinin gelişimiydi. Etkinlikte sahneye çıkan şirketin CEO’su DJ Koh, 2020’de katlanabilir telefon satışlarını belirgin ölçüde artırmayı hedeflediklerini bir kez daha dile getirdi.

Son sızıntılar, Samsung’un istiridye kabuğu tasarımlı W20 modelinin yeni versiyonunda katlanabilir ekran kullanabileceğini göstermişti. Şirketin bu yeni telefonu Çin dışında da satışa sunabileceği belirtiliyor. Telefonun duyurusunun kasım ayı sona ermeden yapılabileceği de iddialar arasında yer alıyor.

Galaxy Fold’un üretimi süreci Samsung adına pek kolay geçmemişti. Şirket, bu sıkıntılar nedeniyle telefonun piyasaya çıkışını da ertelemek zorunda kalmıştı. Samsung, Galaxy Fold’un dayanıklılığını artırmak adına neredeyse altı ay ekstra mesai yapmıştı.

Samsung katlanabilir telefon pazarında yalnız değil

İnce ve esnek camın geniş ölçekli üretimi hâlâ başlamış değil. Ancak katlanabilir telefon tasarımlarında yeni bir dönemin başlama ihtimali, akıllı telefon pazarının takipçileri açısından oldukça heyecan verici görünüyor.

Samsung katlanabilir telefon pazarında tek başına değil. Xiaomi, Huawei ve Motorola da yeni katlanabilir telefonlar üzerinde çalışıyor. Motorola’nın katlanabilir ekranlı RAZR modelini önümüzdeki hafta gözler önüne çıkarması bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER