Teknoloji

Samsung yeni bir katlanabilir telefon hazırlığı içinde

samsung katlanabilir telefon

Samsung‘un ilk katlanabilir ekranlı telefonu Galaxy Fold, tanıtıldığında büyük bir heyecan yaratmıştı. Ancak cihazın piyasaya çıkmasına sayılı günler kala ortaya çıkan sorunlar, hem bu heyecanı söndürmüş hem de telefonun çıkışının ertelenmesine sebep olmuştu. Galaxy Fold’un raflardaki yerini ne zaman alacağı hâlâ bilinmiyor. Buna rağmen, Samsung katlanabilir telefon portföyüne başka bir cihaz daha eklemek için kolları sıvamışa benziyor. Yeni cihazın istiridye kabuğu şeklinde bir tasarıma sahip olacağı söyleniyor.

ETNews’te yer alan habere göre, Samsung ikinci katlanabilir telefonunun üretimine kasım ayında başlayacak. Telefonun piyasaya çıkışı içinse 2020’nin ilk yarısı işaret ediliyor. Cihazda 6.7 inç büyüklüğünde bir ekranın bulunacağı belirtilirken, ekranın katlama yönteminin Galaxy Fold’unkinden farklı olacağına dikkat çekiliyor. Galaxy Fold bir kitap gibi katlanırken; istiridye kabuğu tasarımlı yeni cihazın normal bir telefona benzeyeceği ve ortadan dikey olarak katlanacağı ifade edildi. Bu da telefonun katlandığında kompakt bir tasarıma sahip olacağı anlamına geliyor.

Samsung katlanabilir telefonunda istiridye kabuğu tasarımını kullanmayı planlayan tek şirket değil. Motorola’nın da klasik Razr markasını istiridye kabuğu şeklinde katlanabilir bir telefonla tekrar canlanlandıracağı söyleniyor. Yeni Razr’ın çıkış tarihi konusunda Motorola’dan somut bir işaret gelmese de, kaynaklar duyurunun yaz aylarında yapılabileceğini belirtiyor.

Samsung’un farklı tasarıma sahip bir katlanabilir telefon  çıkarma ihtimaline pek de şaşırmamak gerekiyor. Şirketler ürün geliştirme sürecine genellikle bir cihazın çıkışından 1-2 yıl önce başlıyor. Samsung’un farklı katlanabilir telefon alternatiflerini daha önceden değerlendirmiş ve Galaxy Fold’un başına gelenlerin ardından süreci hızlandırmış olması muhtemel görünüyor. Samsung katlanabilir telefon kategorisine olan inancını da yeni modeliyle bir kez daha göstereceğe benziyor.

İLGİLİ HABERLER