Teknoloji

Samsung katlanabilir telefon patenti için başvuruda bulundu

samsung katlanabilir telefonSamsung’un birkaç ay önce yaptığı yeni bir patent başvurusu, Güney Koreli şirketin geleceğin telefon tasarımları konusunda iddialı fikirleri olduğunu gözler önüne seriyor. Söz konusu patent başvurusunda Samsung’un katlanabilir telefon tasarımı gün yüzüne çıkıyor. Ancak Galaxy Note 7 nedeniyle yaşanan sorunların ardından Samsung’un bu sıra dışı tasarıma daha mesafeli yaklaşabileceği de söylenebilir.

Samsung katlanabilir telefon başvurusunu geçtiğimiz nisan ayında Kore Fikri Mülkiyet Ofisi’ne sundu. Söz konusu başvuruyu gün yüzüne çıkaran ise Hollanda merkezli internet sitesi Galaxy Club oldu.

samsung-katlanabilir-telefon-101116-2Patent başvurusunda, tıpkı bir zamanların popüler kapaklı cep telefonları gibi, katlanabilen ince ve uzun bir Samsung cihazı görülüyor. Patent başvurusunda cihazın yarı otomatik biçimde katlanabileceği veya açılabileceği belirtiliyor. Patentte aynı zamanda cihaz katlandığı zaman devreye giren ikinci bir ekrandan da bahsediliyor.

Samsung katlanabilir telefon patenti dedikoduları alevlendirebilir

Samsung’un bükülebilir OLED ekranlara sahip akıllı telefon ve tabletler konusundaki planlarına dair dedikodular, geçtiğimiz aylarda gündeme gelmişti. Samsung dışında bu doğrultuda çalışmalar yapan şirketlerden biri olan Lenovo, geliştirdiği katlanabilir/ bükülebilir akıllı telefon ve tablet konseptlerini yıl içinde gözler önüne çıkarmıştı.

İLGİLİ HABERLER