Teknoloji

Samsung katlanabilir telefon için hemen çıkış tarihi açıklamayacak

samsung katlanabilir telefon

Samsung katlanabilir telefon projesi üzerinde hatırı sayılır bir süredir çalışıyor. Projeye dair heyecanı canlı tutmaya çalışan şirketin resmi duyuruya, telefonu sergilemeye ve piyasaya sürmeye hazır olduğu iddiası etrafta dolaşsa da, son haberler farklı bir durumu işaret ediyor.

Galaxy F veya Galaxy X adlarıyla anılan akıllı telefona ilişkin en yeni iddia, cihazı heyecanla bekleyenleri üzecek cinsten. Buna göre, Samsung ilk katlanabilir telefonunun piyasaya çıkışı konusundaki nihai ve resmi kararını henüz vermiş değil.

Samsung’un mobil biriminin başında bulunan DJ Koh’un kısa süre önce yaptığı açıklama, katlanabilir telefonun kasım ayında tanıtılacağını ve bu tanıtımın ardından da yıl bitmeden piyasaya sürüleceğini düşündürmüştü. Şirketin telefonu kasım ayındaki geliştirici konferansında gözler önüne çıkarma kararının değişmediği, ancak telefonun özelliklerine ilişkin olarak kısıtlı ölçekte detay paylaşacağı söyleniyor.

Daha önce hiçbir üretici katlanabilir ekranlı bir akıllı telefon çıkarmadığı için Samsung’un bu alanda ilk olmayı bu kadar yoğun biçimde istemesine şaşırmamak gerekiyor. Ancak bütün bu arzuya rağmen, Güney Koreli şirket tedbiri de elden bırakmayı istemiyor gibi görünüyor.

Samsung’un katlanabilir telefonu için çok sayıda farklı tasarımı test ettikten sonra tercihini açılmadan kullanıldığında 4.6 inç, tablet modunda ise 7.3 büyüklüğünde bir ekrandan yana kullandığı söyleniyor.

Samsung katlanabilir telefon projesi konusundaki ilk somut detayları büyük ihtimalle 7 Kasım’da ABD’nin San Francisco şehrinde başlayacak geliştirici konferansında duyuracak. Şirket etkinlikte Galaxy Home adını taşıyan akıllı hoparlörü ve Bixby 2.0 ile ilgili detayları da paylaşacak.

İLGİLİ HABERLER