Teknoloji

Samsung katlanabilir telefon için farklı tasarımları da değerlendiriyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Samsung katlanabilir telefon konusundaki ilk somut duyurusunu geçtiğimiz hafta yapmış ve katlanabilir telefon prototipini sergilemişti. Söz konusu cihazın önümüzdeki yıl itibarıyla satışa sunulması planlanıyor. İlk katlanabilir cihazının tasarımı konusunda kesin kararını veren Samsung, daha sonraki katlanabilir cihazları için farklı tasarımları değerlendiriyor gibi görünüyor.

Güney Koreli üretici tarafından yapılan yeni bir patent başvurusu, şirketin üçe katlanabilen bir cihaz tasarladığını gösteriyor. Patent dosyasındaki çizimlere bakıldığında üçe katlamayla birlikte ortaya telefon formatındayken oldukça kalın bir cihazın çıkacağı anlaşılıyor.

Samsung’un ilk katlanabilir telefonunda neden daha geleneksel çizgileri tercih ettiğine çok şaşırmamak gerekiyor. İlk olarak pazarın vereceği reaksiyonu test etmek isteyen Güney Koreli şirketin bir yandan da üretimde uzmanlaşmayı planladığı görülüyor.

samsung katlanabilir telefonBu temkinli tavra rağmen, Samsung sıradışı düşünmekten de geri kalmamışa benziyor. Şirket tarafından ABD Patent ve Ticari Marka Ofisi’ne sunulan yeni patent dosyası, bu iddialı fikirlerden birini görmeyi sağlıyor. Geçtiğimiz hafta sergilenen kare formundaki prototipten ziyade dikdörtgene benzeyen yeni tasarım, görsel açıdan akıllara Galaxy Tab S4’ü getiriyor.

Patent dosyasındaki tasarımda iki adet menteşe yer alıyor. Bu menteşeler farklı yönlere katlanabiliyor. Bir menteşenin arkaya doğru katlanması, dışa bakan bir ekran elde etmeyi sağlıyor. Ekran üstüne kapanan diğer parça ise ekranı koruma altına alıyor. Kullanıcılar diledikleri takdirde bu üç parçayı da bir arada kullanabiliyor.

Samsung katlanabilir telefon tasarımında farklı yaklaşımları uygulamaya niyetli olduğunu şimdiden gösteriyor. Ancak bu niyetin aksiyona dönüşmesi için bir süre daha beklemek gerekecek gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER