Teknoloji

Samsung 2024’te 20 milyon katlanabilir telefon satmayı hedefliyor

galaxy z fold 5 samsung katlanabilir telefon

Samsung katlanabilir telefon pazarının en önemli oyuncusu niteliğinde. Şirket 2024’te de bu unvanını korumayı hedefliyor. The Elec’in haberine göre, Güney Koreli şirket 2024’te 20 milyon katlanabilir telefon satımayı amaçlıyor. Bu sayının mevcut Galaxy Z Fold 5 ve Z Flip 5 ile gelecek yıl tanıtılacak Z Fold 6 ve Z Flip 6’nın satışlarının toplamı olduğunu belirtmekte fayda var.

Samsung’un 2023 için belirlediği katlanabilir telefon satış hedefinin ise 10 milyon olduğu belirtildi. Bunların 3 milyonu Galaxy Z Fold 4 ve Z Flip 4, 7 milyonu ise Z Fold 5 ve Z Flip 5 olarak konumlandırılıyor. Şirketin 2023 için daha önce belirlediği hedef ise 16 milyondu.

Haberde Huawei’nin nisan ayında tanıttığı Mate X3 ve eylül ayında tanıttığı Mate X5 modellerinin Samsung’un 2023 hedeflerini tutturmasını engellediği belirtildi. ABD’nin yaptırımlarına rağmen katlanabilir telefon pazarında iddiasından vazgeçmeyen Huawei, tasarımlarıyla katlanabilir telefon pazarında fark yaratmayı başardı.

Samsung katlanabilir telefon tasarımlarında değişiklik yapabilir

Samsung katlanabilir telefon pazarının en önemli oyuncusu olsa da, şirketin cihazları zaman zaman ekran kırışıklığı ve “tuhaf” ekran görüntü oranı nedeniyle eleştiriliyor. 2023 model katlanabilir telefonlarını bir önceki nesle göre hatırı sayılır seviyede inceltmeyi başaran Samsung’un 2024’te Galaxy Z Fold 6 ile büyük bir tasarım değişikliğine gidebileceği de konuşulanlar arasında yer alıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER