Teknoloji

Samsung yeni katlanabilir telefonunu yakında Güney Kore’de satışa sunacak

samsung katlanabilir telefonSamsung katlanabilir telefon kategorisinde daha dikkat çekici ürünler sunmaya hazırlandığının işaretini uzun süredir veriyordu. Bu plana dair daha somut detaylar da yavaş yavaş gün yüzüne çıkıyor. The Investor’ın ET News kaynaklı haberine göre, şirket yeni katlanabilir telefonunu yakında Güney Kore’de satışa sunacak.

Samsung’un telefonu SM-W2017 kod adıyla anılıyor. Aynı kod ada sahip bir cihaz, daha önce Çin’de de piyasaya sürülmüştü. İki cihaz arasındaki benzerlik veya farkların ne olacağı ise henüz bilinmiyor. Habere göre, telefonda kablosuz şarj ve parmak izi tarayıcısı gibi üst segment cihazlarda görülen özellikler bulunacak. Ancak işlemci olarak Qualcomm Snapdragon 430’un tercih edilmesi, telefonun konumlanacağı segment konusunda kafaları karıştırıyor.

Telefonda iki adet 4.2 inç Full HD Super AMOLED ekranın bulunacağı da gelen bilgiler arasında yer alıyor. İki ekranın varlığı, kimi kullanıcılara iki akıllı telefona sahip oldukları hissini yaşatabilir.

12 megapiksel arka kamera, 5 megapiksel ön kamera, 2300 mAh kapasiteli pil, 64 GB dahili depolama alanı, Samsung Pay desteği, suya ve toza dayanıklılık, Samsung’un katlanabilir telefonunun muhtemel özellikleri arasında sayılıyor.

Samsung katlanabilir telefon kategorisinin kapsama alanını sınırlı tutacak

Samsung katlanabilir telefon üretmekten hiçbir zaman tam anlamıyla vazgeçmemişti. Asya’da belli ülkelere özel olarak katlanabilir telefonlar üreten şirketin yeni cihazında da bu yaklaşımını sürdürmesi bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER