Teknoloji

Samsung katlanabilir telefonuna Galaxy X adını vermeyebilir

samsung galaxy s10
samsung katlanabilir telefon
Samsung Galaxy S9+

Samsung katlanabilir telefon çalışmalarını uzun süredir devam ettiriyor. Galaxy X olarak anılan telefonun CES 2019’da gözler önüne çıkacağı öne sürülse de, Samsung’dan henüz bu konuda resmi bir işaret gelmiş değil. Ancak sektörel kaynaklar tarafından ortaya koyulan yeni bir iddia, telefonun Galaxy X adını taşımayabileceğini gösteriyor.

@MMDJ_ rumuzlu Twitter kullanıcısı tarafından yapılan paylaşımda katlanabilir telefon ile ilgili olarak başka bir bilgi verilmiyor. Dolayısıyla Güney Koreli şirketin telefonu için hangi ismi seçeceği konusunda bu tweete bakarak bir çıkarımda bulunmak mümkün olmuyor. Ancak aynı paylaşımda kullanıcının başka bir tweetinden yapılan bir alıntı da yer alıyor. Söz konusu alıntıda Samsung’un bir oyun telefonu çıkarmayı planladığı bilgisi bulunuyor. İki bilginin yan yana durması, Samsung’un Galaxy X ismini oyun telefonuna ayırmış olabileceğini düşündürüyor.

Samsung’un katlanabilir telefonunda ilk prototipinden farklı olarak dikey katlanabilecek bir ekranı tercih etmesi bekleniyor. Telefon katlandığında panelin üst ve alt kısımlarının birbirinden bağımsız olarak işleyebileceği belirtiliyor. Açık vaziyette olduğunda ise panelin normal paneller gibi işleyebileceği ifade ediliyor. Telefon katlandığında ise gizli bir ikinci ekranın ortaya çıkması ve bu ekranın saat, tarih, bildirimler ve hava durumu gibi bilgileri göstermesi bekleniyor.

Samsung katlanabilir telefon üretiminde ilk etapta ölçeği küçük tutacak gibi görünüyor. Şirketin ilk etapta 300 ila 500 bin katlanabilir telefon üreteceği ve bu telefonun 2 bin dolara kadar varan fiyatlarla satılabileceği söyleniyor.

İLGİLİ HABERLER