Teknoloji

Samsung katlanabilir telefonunu beklenenden önce çıkarabilir

samsung ces 2023

samsung katlanabilir telefon2019’da akıllı telefon tasarımlarında farklı bir dönemin kapıları açılacak gibi görünüyor. Bu kapının anahtarının katlanabilir ekranlar olacağı da şimdiden anlaşılıyor. Pek çok şirketin bu ekranları kullanarak katlanabilir telefonlar üretmesi bekleniyor. Samsung katlanabilir telefon üretme konusundaki isteğini oldukça açık biçimde gösterdiği için şirketin yapacakları biraz daha merakla bekleniyor.

Samsung’un katlanabilir telefonunu 2019’da çıkaracağına dair haberler daha önce gündeme gelmişti. Ancak söz konusu haberlerde, 2019’un içinde kesin bir tarih işaret edilmemişti. Son iddialara göre, Güney Koreli şirket katlanabilir telefonunu yeni yılın başlarında tanıtacak. Samsung’un böylelikle ilk katlanabilir telefonu çıkarma konusunda Huawei’ye üstünlük sağlamayı amaçladığı düşünülüyor.

The Wall Street Journal’da yer alan bir haber ise Samsung katlanabilir telefon projesiyle ilgili olarak biraz daha detay veriyor. İsimsiz kaynakların verdiği bilgiye göre, cihazda 7 inçe yakın büyüklükte bir ekran bulunacak. 7 inç mevcut akıllı telefonların ekranlarınınkine yakın bir büyüklük olsa da, 4:3’e yakın bir görüntü oranının tercih edilecek olması ekran alanında hatırı sayılır bir büyüme olacağını işaret ediyor.

Kaynaklara göre, Samsung’un telefonu tıpkı bir cüzdan gibi katlanacak. Dışta kalacak olan küçük bir ikinci ekranda saat ve bildirimler gibi bilgiler gösterilecek. Ana kamera ise cihazın diğer yarısına yerleştirilecek.

Samsung katlanabilir telefon üretme konusundaki isteğini 2014’ten bu yana gözler önüne seriyor. Bu da şirketin ortaya koyacağı cihaza dair heyecanı artırıyor. Samsung’un söz konusu telefonu ilk etapta kısıtlı sayıda üretmesi ve oldukça yüksek bir fiyattan satması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER