Teknoloji

Samsung’un katlanabilir telefonunda 3000 mAh kapasiteli pil bulunacak

samsung chatgpt
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

samsung katlanabilir telefonSamsung katlanabilir telefon üretme konusundaki isteğini ve ciddiyetini daha önce ortaya koymuştu. Şirketin bu telefonlarda kullanacağı OLED ekranların üretimine de yaz aylarında başlayacağı söyleniyor. Son haberlere göre, şirket söz konusu telefonlara yerleştireceği pilin üretimi için de hazırlıklara başlamış durumda.

Pilin kapasitesi konusunda ortada somut rakamlar olmasa da, şirketin katlanabilir telefonunda kullanacağı pilin kapasitesinin 3000 ila 6000 mAh arasında değişebileceği iddia edilmişti. Samsung’un geçmişte pil yüzünden yaşadığı problemler ve yeni bir tasarımın uygulanması nedeniyle tercihini 3000 mAh kapasiteli pilden yana kullanacağı söyleniyor. Ancak telefondaki ekranın boyutunu göz önüne alınca 4000 mAh altındaki kapasitenin cihaz için yetersiz kalacağı belirtiliyor.

Samsung’un ekran üretimindeki yaklaşımını pil üretiminde de uygulayacağı ve ilk etapta tempoyu düşük tutacağı söyleniyor. Şirketin hedeflerini tutturması durumunda üretim kapasitesini artıracağı belirtiliyor. Yola çıkarken 300 ila 500 bin katlanabilir telefon üretmesi öngörülen Samsung’un hız artırımı konusunda acele etmeyeceği düşünülüyor.

Samsung katlanabilir telefon projesi konusundaki detayları henüz resmi yollarla açıklamış değil. Ancak son haberlerde şirketin telefonu 2019 Mobil Dünya Kongresi’nde tanıtabileceği belirtiliyor. Galaxy S10 serisinin tanıtımının ise 2019’un ocak ayında gerçekleşebileceği söyleniyor.

İLGİLİ HABERLER