Teknoloji

Samsung’un katlanabilir telefonları 2019’dan önce gelmeyebilir

samsung-galaxy-a7-2017-inceleme-7Apple’dan yakın zamanda katlanabilir bir akıllı telefon beklemeyin. Son birkaç yıldır çeşitli aralıklarla dedikodularını gördüğümüz Galaxy X’in 7 inç ekranlı tablete dönüşebilen bir akıllı telefon olduğu söyleniyordu. Yakın zamanda ET News tarafından verilen bir haber Samsung’un katlanabilir akıllı telefon prototipinin üretimine bu yılın içinde başlayacağını işaret ediyordu. Ne var ki, Samsung Display’in baş mühendisi tam aksini söylüyor.

Kim Tae-woong, Samsung’un şu anda çerçevesiz ekranlara odaklandığını belirtiyor, çünkü çerçevesiz ekranların şu anda gördüğü ilgi ve satışlar oldukça iyi. Bundan dolayı katlanabilir ekranların geliştirilmesi için hâlâ biraz daha zaman var. Bu nedenle Samsung’un katlanabilir ekranlı telefonların piyasaya çıkışını 2019’a kadar ertelediği söyleniyor. Halbuki daha önceleri 2015 veya 2016’da bu tür bir modelin çıkarılabileceği iddia ediliyordu. Hatta Bloomberg, Samsung’un 2017’de iki adet bükülebilir ekranlı telefon çıkaracağını öne sürmüştü.

Samsung hâlâ katlanabilir ekran teknolojisini daha da mükemmelleştirmeye mi uğraşıyor? Bunun cevabı belli değil, ancak Güney Kore medyası Samsung’un 2017’nin üçüncü çeyreğinde katlanabilir ekranlı telefonu göstermeye hazır olacağını iddia ediyordu. Bu, tam da OLED ekranlı iPhone 8’in çıkacağının iddia edildiği zaman aralığına denk geliyor. Samsung’un son kullanıcılara ulaşacak bir model çıkarmadan önce içeride ürettiği prototipi inceleyerek kalite testinden geçireceği söyleniyordu. Bunun da telefonun çıkışını 2018 sonuna öteleyebileceği ET News’in daha önceki bir haberinde dile getirilmişti.

Aslında anlayacağınız, ortalıkta bir sürü bilinmeyen var. Eğer Samsung katlanabilir ekranlı bir telefon prototipi geliştiriyorsa, bunu muhtemelen 2018’de, eylül ayında düzenlenen IFA zamanında göreceğiz. Ancak telefonun son kullanıcılara ulaşacak versiyonu en azından 2019’dan önce çıkmayacak gibi görünüyor. Samsung’un son iddiası bu şekilde. Aynı zamanda, önceleri Project Valley kod adıyla anılan bu cihazın, uzun zamandır dedikodusu yapılan Galaxy X adını taşıyıp taşımayacağı da kesinlik kazanmadı, bunun için de henüz erken görünüyor.

İLGİLİ HABERLER