Teknoloji

Samsung kâr artışını sürdürmeyi öngörüyor

samsung oled
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

samsung karlilik

Samsung, iki yıllık duraklamanın ardından iki çeyrek önce yeniden kârını artırmayı başarmıştı. Şirket, bu trendi 2016’nın ilk çeyreğinde de sürdürmeyi öngörüyor. Sıradaki finans raporu için hazırladığı rehberi yayınlayan Güney Koreli elektronik devi, yılın ilk çeyreğini 49 trilyon won (120 milyar TL) gelir ve 6.6 trilyon won (yaklaşık 16 milyar TL) operasyonel kârla tamamlamayı bekliyor.

Bu da bir yıl öncesine kıyasla şirketin gelirinin yüzde 10, operasyonel kârının ise yüzde 4 oranında yükselmesi anlamına geliyor. Samsung kârlılık konusunda yeniden bir çizgi tutturmaya yakın gözüküyor.

Paylaşılan rakamlar Güney Koreli elektronik devinin 2014 öncesindeki performansının seviyesine ulaşmıyor, ancak bu durum ortada kayda değer bir ilerleme olduğu gerçeğini de değiştirmiyor.

Samsung’un yeni amiral gemisi telefonları Galaxy S7 ve S7 edge eleştirmenlerden iyi yorumlar alsa da, şirket akıllı telefon pazarındaki yavaş büyüme beklentisi nedeniyle tedbirli bir tavır takınıyor. Samsung kârlılık artışı konusunda önceliği bileşen üretimine ve diğer tüketici elektroniği ürünlerine veriyor.

İLGİLİ HABERLER