Teknoloji

Samsung kârını artırdı, katlanabilir cihazlara olan bağlılığını yineledi

samsung

Samsung Electronics, ikinci çeyrek kazançlarını açıkladı. Mobil bölümünün bileşen sıkıntısı nedeniyle darbe almasına rağmen yıldan yıla yüzde 20 daha yüksek gelir ve yüzde 54 daha yüksek işletme kârı kaydetti. Şirket, 63.67 trilyon won (yaklaşık 473,6 milyar TL) gelir üzerinden 12.57 trilyon won (yaklaşık 93,4 milyar TL) işletme kârı elde etti.

Güney Koreli şirket, mobil işinin sektör genelindeki bileşen sıkıntısından ve Vietnam fabrikalarındaki “üretim kesintilerinden” muzdarip olduğunu söyledi. Vietnam’daki fabrikalarından bir tanesi COVID salgını sonrasında kapatılmıştı. Daha az taleple sonuçlanan zayıf mevsimsel koşullarla birleştiğinde, gelirler bir önceki çeyreğe göre düştü, ancak yine de yıllık bazda artış gösterdi.

Yarı iletken işi, şirketin gelirinin üçte birinden fazlasına ve çeyrek dönem kârının yarısından fazlasına katkıda bulunarak Samsung’un finansal açıdan en büyük itici gücü olmaya devam ediyor. Samsung, bellek talebinin ve fiyat artışlarının önceden tahmin edilenden daha yüksek olduğunu, ancak mobil bellek satışlarının akıllı telefon bölümünde görülen aynı sorunlardan etkilendiğini söylüyor.

Yılın geri kalanını dört gözle bekleyen Samsung, “katlanabilir kategoriyi yaygınlaştırarak premium [akıllı telefon] segmentindeki liderliğini sağlamlaştıracağını” söylerken, ekran bölümü ekran altı kamera teknolojisi üzerinde çalıştığını doğruladı. Samsung 11 Ağustos’ta, Galaxy Z Fold ve Z Flip serisinin yeni telefonlarını duyuracağı bir Unpacked etkinliği düzenleyecek.

İLGİLİ HABERLER