Manşetler

Gelir rekorunu kıran Samsung’dan azalan talep uyarısı

samsung ces 2023
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Samsung yılın ikinci çeyreğini 77.2 trilyon won (1,063 trilyon TL) konsolide gelirle kapatarak kendi rekorunu kırdı. Şirket bu dönemde operasyon gelirini de geçtiğimiz yıla kıyasla yüzde 12 oranında artırdı ve 14.1 trilyon wona (193,5 milyar TL) çıkardı. Güney Koreli teknoloji devi böylelikle 2018’den bu yana en yüksek çeyrek kârına imza attı.

Şirketin bu etkileyici başarısına son yıllarda olduğu gibi yine yarı iletken (Cihaz Çözümleri) birimi önemli bir katkı sağladı. Samsung böylelikle üst üste ikinci çeyrekte gelir rekorunu kırdı.

Cihaz Çözümleri biriminin ikinci çeyrekteki konsolide geliri 28.5 trilyon won (392,2 milyar TL), operasyon kârı ise 9.98 trilyon won (137,9 milyar TL) oldu. Buna özellikle sunucu çiplerine yönelik talepler önemli katkı sağladı. Ancak bu güçlü tabloya rağmen, şirket telefon ve PC gibi tüketici ürünleri için olan çip talebinin azaldığına dikkat çekti. Güney Koreli teknoloji devi, makro konuların genişleyen etkilerinin bu durumda rol oynadığını belirtti.

DRAM ve NAND sevkiyatlarının tahmin edilenin altında kaldığını açıklayan Samsung, tüketici cihazlarındaki talep zayıflığının sürmesini öngörüyor. Şirket bu zayıflığın kurumsal çözümler tarafına yansıyabileceği uyarısında da bulundu.

Samsung telefon satışlarında patlama beklemiyor

Pazar talebindeki genel düşüş, şirketin Mobil Deneyim birimini de etkiledi. Güney Koreli teknoloji devi, dönemsel zayıf talebin üstüne jeopolitik problemlerin ve enflasyon kaynaklı endişelerin etkilendiğini belirtti. Buna ek olarak, artan bileşen ve lojistik maliyetlerinin de kârı düşürdüğünün altı çizildi.

Samsung önümüzdeki dönemde de akıllı telefon satışlarında patlama beklemiyor. Telefon satışlarının yatay bir seyir izlemesini öngören şirket, süregelen jeopolitik sorunların ve ekonomik belirsizliklerin bunda temel faktör olduğunu belirtiyor. Yine de, şirketin gelecek ay tanıtacağı yeni katlanabilir telefonlarıyla bazı şeyleri değiştirebileceğini unutmamak gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER