Teknoloji

Küresel ekonomik sıkıntılar Samsung’u da vurdu, şirketin kârı düştü

samsung ces 2023

Samsung 2022’nin üçüncü çeyreği için 76.76 trilyon won (1 trilyon TL) konsolide gelir açıkladı. Ancak şirketin kârı hem bir önceki çeyreğe göre hem de yıllık bazda azaldı. Güney Koreli teknoloji devinin operasyon kârı ikinci çeyreğe göre yüzde 23, bir önceki yılın aynı dönemine göre ise yüzde 31 oranında azaldı. Şirket üçüncü çeyrekte 10.85 trilyon won (141.3 milyar TL) operasyon kârı açıkladı.

Samsung’un 2021’in temmuz ve eylül ayları arasındaki operasyon kârı 15.82 trilyon won seviyesindeydi ve bir önceki çeyrekten yüzde 26 oranında fazlaydı. Şirketin en yeni finans raporu, çok sayıda birimin küresel ekonomik kriz ortamında azalan talepten etkilendiğini gösteriyor.

Tüketici ürünlerine olan talebin azalması ve tüketici envanterinde yapılan ayarlamalar nedeniyle Bellek biriminin kazancının düştüğü görülüyor. LSI biriminin geliri ise telefon ve TV’lere olan talebin düşüşü nedeniyle azaldığı belirtiliyor. Buna karşın, işlemci gelirinde ise 5G kaynaklı bir artışın yaşanması göze çarpıyor. Şirketin Görsel Ekran birimi de düşük talep ve artan maliyetlerden payına düşeni aldı.

Samsung’un Mobil Deneyim birimi geçtiğimiz çeyrekte şirketin parlak noktası olarak göze çarpıyor. Ağlar birimiyle birlikte bu birim 32.21 trilyon won (420,4 milyar TL) gelir ve 3.24 trilyon won (42,2 milyar TL) konsolide kâr açıkladı. Şirket, Mobil Deneyim biriminin başarısını katlanabilir ekranlı Galaxy Z Fold 4 ve Z Flip 4 modellerinin satış performansına bağladı. Her iki telefon da seleflerinden daha fazla ilgi görüyor. Buna ek olarak, Galaxy S22 serisinin de satış ivmesini koruduğu belirtildi.

Samsung mobil biriminin yılın son çeyreğinde daha iyi bir performans bekliyor. Akıllı telefon ve giyilebilir ürün pazarındaki büyüme beklentisi, mobil birimin kârının artmayı sürdüreceğini gösteriyor. Şirket uzun süredir fiili yöneticisi olan Jay Y. Lee’nin resmen tepe yönetici olduğunu da finans raporuyla birlikte duyurdu.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER