Teknoloji

Samsung kârda yüzde 30’luk düşüş bekliyor

samsung ces 2023

samsung-logo-mwc-2015

Samsung Electronics 2015’in ilk çeyreği için kazanç tahminlerini açıkladı. Hikaye son birkaç çeyrek yılın hikayelerinden çok farklı görünmüyor. Şirket yine iyi miktarda para kazanmaya devam ediyor, ancak performans eskisi kadar iyi görünmüyor.

Samsung ocak ve mart arasındaki dönemde 5.9 trilyon won (13.9 milyar TL) operasyon kârı elde edeceğini öngörüyor. Aynı dönemde gelirler ise 47 trilyon won (110.8 milyar TL) civarında bekleniyor. Bu, geçen yılın aynı dönemine göre kârda hemen hemen yüzde 30’luk bir düşüş anlamına gelirken satışlarda da yüzde 12’lik bir gerileme bekleniyor.

Samsung düşen rakamlarla ilgili fazla bilgi vermiyor veya açıklama yapmıyor. Şirket için içinde bulunduğumuz çeyrek yıllık dönem daha önemli olacak, ne de olsa şirketin amiral gemisi telefonları Galaxy S6 ve Galaxy S6 edge satışa çıkmak üzere. Eğer S6 ikilisi geçen yılın biraz hayal kırıklığı yaratan modeli Galaxy S5’in üstünde performans göstermeyi başarırsa, Samsung’un düşmekte olan satışlarında yukarı yönlü bir hareket görmek mümkün olabilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER