Teknoloji

Samsung hasta çalışanları için 85 milyon dolarlık bir kanser fonu oluşturuyor

samsung ces 2023
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

samsung-logo-mwc-2015

Samsung, fabrikalarındaki çalışma koşulları nedeniyle kansere yakalanan çalışanları ve taşeronlarına destek olmak için on milyonlarca dolar değerinde bir fon oluşturuyor. Reuters’in haberine göre, şirket fona ilk etapta 85 milyon dolar yatıracak.

Samsung’un oluşturacağı fon; hasta işçilere tazminat ödenmesi, hayatını kaybeden çalışanların ailelerine ödeme yapılması ve şirketin işlemci ve ekran fabrikalarında çalışan güvenliğinin artırılmasına yönelik araştırmaları desteklemek için kullanılacak.

İşçi sağlığı izleme gruplarından gelen rakamlara göre, Samsung fabrikalarında çalışan yaklaşık 200 kişi çeşitli hastalıklara yakalandı. Bu kişilerden 70’i yaşamını yitirdi.

Samsung, geçtiğimiz yıl fabrikalarında çalışırken hastalığa yakalanan işçilerden ve ailelerinden özür dilemiş ve yarı iletkenlere maruz kalan bazı çalışanlarının lösemi ve benzeri amansız hastalıklara yakalandığını kabul etmişti. Şirketin kanser fonunun oluşturulması esnasında da çalışanlar ve aileleriyle müzakerede bulunduğu belirtiliyor.

İLGİLİ HABERLER