Teknoloji

Samsung kablosuz TV geliştirmeyi hedefliyor

samsung kablosuz tv

Bir zamanlar ağır ve hantal kutular olan televizyonlar, artık duvarlara asılan tablolar ve aynalar kadar incelmiş durumda. Ancak bu televizyonlardan sarkan kablolar, tasarımın sunduğu tüm görsel deneyimi olumsuz yönde etkiliyor. Samsung kablosuz TV olarak tanımlanabilecek bir teknoloji geliştirerek bu soruna çözüm bulmuşa benziyor.

Samsung, yeni ve ince televizyonların görsel bütünlüğünü korumak adına daha önce başka yöntemler de geliştirmişti. Şirket geçtiğimiz yıl tanıttığı 4K TV’lerinde hem güç hem de veri iletimi yapabilen şeffaf bir kablo kullanmıştı. Ancak LetsGoDigital sitesi tarafından yayınlanan yeni bir patent başvurusu, şirketin güç aktarımı dahil her şeyi kablosuz hâle getirmeyi hedeflediğini gösteriyor.

Samsung’un çözümü, özü itibarıyla akıllı telefonlarda giderek yaygınlaşan kablosuz şarj teknolojisinin farklı bir yorumu olarak değerlendirilebilir. Patent dosyasına göre; kablosuz TV’nin altında, duvarla arasında kalacak manyetik bir çubuk bulunacak. Bu manyetik çubuk, TV için bir güç kaynağı işlevi görecek.

Samsung’un patenti, alıcı ve güç kaynağı arasında biraz boşluk bulunmasının da mümkün olabileceğini gösteriyor. Şarj istasyonunun aynı zamanda bir ses çubuğu işlevi görebileceği ve bu sayede hem görsel hem de işlevsel bir bütünlüğün sağlanabileceği de ifade ediliyor.

Bu fikrin uygulamaya koyulmasının önünde ise çeşitli zorluklar bulunuyor. Sadece birkaç kablosuz teknoloji bu tarz temassız güç iletimini mümkün kılıyor. Güvenlik endişeleri ve diğer kablosuz dalgaların araya girme ihtimali de potansiyel problemler arasında bulunuyor. Samsung kablosuz TV geliştirme hedefine ulaştığı takdirde teknolojisini akıllı telefonlarda ve diğer ürünlerde de kullanmaktan çekinmeyecektir. Kısacası ortada teknoloji dünyasının genelini etkileyecek bir fikir olduğu söylenebilir.

İLGİLİ HABERLER