Teknoloji

Samsung kablosuz hoparlörü Shape M7 ile Sonos’un karşısına çıkıyor

Sonos uzun süredir kablosuz hoparlör pazarının lideri konumunda olsa da, Samsung bu durumu değiştirmeyi amaçlıyor. Yeni kablosuz hoparlör sistemi Shape M7’yi duyuran şirket, evlerin tüm odalarına yayılmayı hedefliyor. ABD pazarı için duyurulan Shape M7 399 dolarlık fiyat etiketiyle Sonos’a paralel bir seviyede dururken, siyah ve beyaz renk seçenekleriyle potansiyel müşterilerin karşısına çıkıyor. Shape M7 Bluetooth, Wi-Fi ve NFC desteklerini barındırıyor.

samsung-shape-m7-041013

İki veya daha fazla hoparlör kullananlar için ise işler biraz daha karmaşık hale geliyor. Samsung kullanıcıların 50 dolarlık bir Samsung Hub almasını ve Ethernet aracılığıyla yönlendiriciye bağlamasını zorunlu tutuyor. iOS ve Android uygulamaları kullanıcıların akıllı telefonları üzerinden çok sayıda hoparlörü ve ses kaynağını kontrol etmesini mümkün kılıyor. Samsung kullanıcının kendisine ait müzik kütüphanesine ek olarak Amazon, Rhapsody, Pandora ve TuneIn Radio’yu da destekliyor. Spotify veya Rdio için ise herhangi bir destek bulunmuyor.

Samsung’dan yapılan açıklamada Shape M7’nin sahip olduğu ses bileşenlerinin derin ve zamanlı bas üretimleri ile temiz orta ve yüksek aralıklı seslerin mükemmel bir kombinasyonunu sunabildiği belirtildi. ABD’de 13 Ekim itibarıyla satışa sunulacak olan Shape M7, ilk etapta Sonos’tan farklı bir izlenim vermese de, cihazın piyasaya çıkışıyla birlikte yapılacak sağlıklı değerlendirmeleri beklemek gerekiyor.

İlgili >> Pocket-lint

İLGİLİ HABERLER