Teknoloji

Samsung Joyent’i satın alarak Amazon ve Google’a rakip oluyor

samsung oled

samsungSiri, Google Asistan ve benzeri yoğun bilişim gücü gerektiren servislerin işlemesi; fotoğraf, video, doküman gibi sonsuz sayıda içeriğin depolanması için veri merkezlerine ihtiyaç var. Bizim pek de görmediğimiz tarafta büyük şirketler veri merkezleri için milyonlarca dolarlık yatırımlarını sürdürüyor. Google ve Amazon’un veri merkezi çözümleri konusunda öne çıktığı biliniyor. Şimdi Samsung bu alana giriş yapmak, bu alanda da söz sahibi olmak istediğini son satın alma girişimiyle belli ediyor.

Samsung, ABD merkezli bir bulut platformu olan Joyent’i satın alıyor. Satın alma anlaşmasının hangi tutar karşılığında imzalandığı bilinmiyor. Güney Koreli şirket mobil uygulamalarını, nesnelerin interneti işlerini, depolama çözümlerini bu satın almayla birlikte daha iyi şekilde destekleyecek. Bu arada Google, IBM, vb. şirketler tarafından hakimiyet kurulmaya çalışılan yapay zeka teknolojileri alanına daha fazla öne verecek.

Güney Koreli şirket şu anda Amazon’un bulut çözümleri şirketi Amazon Web Servislerine yoğun biçimde bağlı durumda. Mobil cihaz kullanıcılarına sunduğu uygulamaları çalıştırmak ve depolama çözümünü sağlamak için bunu kullanıyor. Joyent bu yükü üstüne alacak ve gelecekte daha fazla yükü de kaldırır hâle gelecek.

Samsung, Joyent’in hizmetlerinden muhtemelen Knox, S Health, S Voice gibi servislerde yararlanacak. Joyent şu anda Storify gibi Fortune 500 şirketleri ve sitelerine hizmet veriyor. Samsung, Joyent’in bağımsız bir şirketmiş gibi hizmet vermeye devam edeceğine dikkat çekiyor.

Samsung da geliştirme yerine satın alma yoluna gidiyor

Joyent’in satın alınması, Samsung’un servisleri eskiden olduğu gibi kendi içinde geliştirmek yerine satın alarak Google gibi davranmaya başladığının bir işareti olarak görülüyor. Bir başka örnek ise daha önce satın alınan LoopPay; bu servis daha sonra Samsung Pay’e dönüşmüştü.

Samsung geçmişte Galaxy cihazları için bir depolama servisi geliştirmiş, ancak daha sonra bu  servisi rafa kaldırmıştı. Bunun nedeni olarak üçüncü taraf depolama servis sağlayacısıyla anlaşamamış olması gösterilmişti. Joyent’in elinde olmasıyla birlikte Samsung, bu girişimini de diğer fikirlerle birlikte yeniden inşa edebilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER