Teknoloji

Samsung Jonathan Ive ve bazı Apple çalışanlarının ifadesinin alınmasını talep etti

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Samsung, Apple ile sürdürdüğü hukuk mücadelesinin bir parçası olarak mevcut ve eski Apple çalışanlarından bazılarının ifadelerinin alınmasını istiyor. Jonathan Ive, Shin Nishibori, Cristopher Stringer ve Douglas Satzger’in adı Samsung’un talebinde geçiyor.

Samsung bu çalışanların 1 Kasımdan önce ifade vermelerini umuyordu, ancak her biri çeşitli nedenlerle ifade vermeye gitmemişti. Güney Koreli şirket sonuç olarak ifade alma sürecinin 1 Aralık’a kadar uzatılmasını talep etti. Jonathan Ive şu anda Apple’ın endüstriyel tasarımdan sorumlu kıdemli başkan yardımcısı olarak görev yapıyor. Shin Nishibori de endüstriyel tasarım bölümünde çalışıyor. Cristopher Stringer ise Apple’ın birçok patentinin mucidi sıfatını taşıyor. Doug Satzger ise iMac, iPhone, iPod, iPad ve MacBook gibi cihazların tasarımında çalışmış eski bir Apple çalışanı.

Apple’ın geçtiğimiz nisan ayında Samsung’a karşı açmış olduğu patent davası sonucunda her iki şirket arasında birbirlerine karşı farklı ülkelerde açılmış birçok dava bulunuyor. Galaxy Tab 10.1’in satışına çeşitli yerlerde ihtiyati tedbir kararı aldırtan Apple’a karşı hamle olarak Samsung da iPhone 4S’in Avustralya ve Japonya satışına ihtiyati tedbir koydurma talebinde bulunmuştu.

İlgili – EdibleApple

İLGİLİ HABERLER