Teknoloji

Samsung İtalya’nın telefon yavaşlatma soruşturmasına yanıt verdi

galaxy s7 inceleme
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

samsung italyaİtalya, geçtiğimiz hafta Apple ve Samsung hakkında telefon yavaşlatma iddiasıyla soruşturma başlatmıştı. Planlı yavaşlatmaların yasalara aykırı olduğunu belirten İtalyan yetkililer, Apple ve Samsung’un yazılım güncellemeleriyle böyle bir uygulama yapıp yapmadığının inceleneceğini açıklamıştı. Samsung İtalya tarafından yöneltilen iddialara yanıt verme konusunda zaman kaybetmedi. Güney Koreli şirket, tahmin edilebileceği üzere, yavaşlatma imasını reddetti.

Samsung ile birlikte soruşturmaya konu olan Apple, eski telefonlarında bilinçli olarak performans yavaşlatması gerçekleştirdiğini geçtiğimiz ay kabul etmişti. Cupertino merkezli şirket, eski akıllı telefonlarında pili korumak adına işlemci performansını baskılama yöntemini uyguladığını belirtmişti. Yeterince şeffaf davranmadığı için kullanıcılarından özür dileyen Apple, önümüzdeki dönemde bu konuda kontrolü kullanıcılara devredeceğini açıklamıştı.

Samsung’un durumu ise Apple’dan biraz daha farklı. Portföyünde çok sayıda giriş seviyesi ve orta segment telefon bulunan Güney Koreli şirket için bu tarz bir yöntem uygulamak kulağa çok mantıklı gelmiyor.

Samsung İtalya tarafından başlatılan soruşturmayı “gereksiz” buluyor

Samsung İtalya tarafından başlatılan soruşturmayı “gereksiz” olarak değerlendiriyor. Şirket tarafından yapılan açıklamada, “Soruşturma hakkında söyleyecek bir şey yok. Daha önce de belirttiğimiz gibi, Samsung eski akıllı telefonlarını yazılım güncellemeleriyle yavaşlatmıyor.” ifadeleri kullanıldı. Apple’ın telefon yavaşlatma itirafının ardından Güney Koreli şirketler Samsung ve LG hızlı davranmış ve böyle bir yöntem uygulamadıklarını açıklamışlardı.

İLGİLİ HABERLER