Teknoloji

Samsung kendi 3D TOF sensörünü geliştirdi

Samsung ISOCELL Vizion

Samsung tarafından Avrupa Birliği Fikri Mülkiyet Ofisi’ne (EUIPO) yapılan bir başvuru, şirketin Galaxy S21’de sunabileceği bir özellik konusunda ipucu veriyor. Samsung ISOCELL Vizion ismiyle kendi 3D Uçuş Süresi (ToF) sensörünü geliştirdi.

Galaxy Note 20 serisinde Uçuş Süresi sensörünün bulunmama sebebi konusunda çeşitli iddialar gündeme gelmişti. Bu iddialardan birisi de, ToF sensörlerini üreten Sony’nin Apple’ın siparişleriyle meşgul olduğuydu. Samsung’un bu durumu tekrarlanmasını engellemek adına ipleri kendi eline alması ve kendi ToF sensörünü geliştirmesi mantıklı bir tercih gibi görünüyor.

Yine de, Samsung’un hazırlığının S21’den daha uzun vadeli olabileceği de ihtimaller arasında yer alıyor. Güney Koreli şirketin S serisi amiral gemilerinde ToF sensörü sunmamaya devam edebileceği söyleniyor.

Samsung ISOCELL Vizion

Samsung ISOCELL Vizion için hazırlanan dosyada sensörün olası kullanım alanları arasında yüz tanıma da gösteriliyor. Yukarıda da belirttiğimiz gibi bu teknolojinin Galaxy S21’de kullanımı garanti olmasa da, Samsung’un ürün portföyünü geliştirme konusundaki isteği bu tarz işlerle anlaşılıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER