Teknoloji

Samsung ISOCELL Plus kamera sensörü düşük ışıkta yüksek performans vadediyor

samsung isocell plusSamsung akıllı telefon pazarının zirvesindeki yerini korumak için güçlü olduğu alanlarda da kendisini geliştirmeyi sürdürüyor. Akıllı telefon kamera teknolojisi de söz konusu alanlar arasında bulunuyor. Samsung ISOCELL Plus adını verdiği yeni kamera sensörüyle düşük ışıklı ortamlarda da daha canlı ve gerçekçi kameralar yakalamayı vadediyor.

ISOCELL Plus, 2013’te duyurulan ilk ISOCELL sensörünün takipçisi olma niteliğini taşıyor. Samsung aradan geçen yaklaşık beş yıllık dönemde farklı sensör teknolojilerini de kullanmıştı. 2017’de çok ince telefonlara dahi yerleştirilebilen gelişmiş odaklama özelliklerine sahip bir sensöre cihazlarında yer veren şirket, 2018’de ise 16 megapiksellik Slim 3P9 sensörünü kullanmıştı. Yeni ISOCELL Plus ise seleflerinin koyduğu çıtayı biraz daha yukarıya taşıyacak gibi görünüyor.

ISOCELL teknolojisi pikseller arasında fiziksel bariyerler oluşturarak çalışıyor. Böylelikle renk geçişleri engellenirken, her pikselin daha fazla ışık çekmesi sağlanıyor. Ancak bu bariyerler metal ızgaralardan oluştuğu için zaman zaman ışık ters biçimde çekilebiliyor veya yansıtılabiliyor. ISOCELL Plus’ta metal bariyerin yerini Fujifilm tarafından geliştirilen yeni bir materyal alıyor. Bu materyal sayesinde optik kayıp en düşük seviyeye çekiliyor.

Samsung ISOCELL Plus teknolojisinin ışık hassasiyetinde yüzde 15’lik bir artış sağladığına dikkat çekerken, örnek karelerde fotoğraflardaki renk doğruluğunun yükselmiş olması göze çarpıyor. Sensörün 20 megapiksel üstünde çözünürlüğe sahip süper çözünürlüklü kameraları desteklemesi de artı puan kazandıran noktalardan biri olarak değerlendiriliyor. Şirket, ISOCELL’in yeteneklerini 27-29 Haziran’da Çin’in Şangay şehrinde gerçekleştirilecek Mobil Dünya Kongresi Şangay etkinliğinde sergileyecek.

İLGİLİ HABERLER