Teknoloji

Samsung’dan yeni 200 megapiksel çözünürlüklü kamera sensörü

samsung isocell hp3
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Samsung ISOCELL HP3 adını verdiği 200 megapiksel çözünürlüklü yeni kamera sensörünü tanıttı. HP3, şirketin şimdiye kadar bir sensöre yerleştirdiği en küçük piksellere sahip. Bu da akıllı telefon üreticilerinin ince amiral gemisi cihazlar tasarlamalarına yardımcı olacak.

HP3’ün dikkat çekici yönleri bununla sınırlı kalmıyor. Her pikselinde otomatik odaklama özelliği bulunan sensör, daha iyi ışık performansı için pikselleri birleştirebiliyor. Buna ek olarak, maksimum dinamik aralık için multi-gain ISO özelliği de HP3’te mevcut.

1/1.4 inç büyüklüğündeki sensör, standart bir akıllı telefon için büyük olabilir. Ancak 200 megapiksel çözünürlük bunun daha normal algılanmasını sağlıyor. Samsung’dan verilen bilgiye göre, HP3 0.56 mikron ile pazarın en küçük piksellerine sahip. Bu da şirketin geçtiğimiz yıl duyurduğu 200 megapiksel çözünürlüklü HP1’e kıyasla yüzde 20 oranında bir ilerleme sağladığı anlamına geliyor.

Ancak bu noktada Çinli Omnivision’ın da geçtiğimiz şubat ayında 0.56 mikron büyüklüğünde piksellere sahip 200 megapiksel bir sensör duyurduğunu hatırlatmakta fayda var.

Yine de, HP3’ün bazı dikkat çekici numaralar sunması gözden kaçmıyor. Her pikselde otomatik odaklama algılama özelliği bulunurken, “Super QPD” teknolojisi de dört piksel üzerinde tek bir lens kullanıyor ve otomatik odaklamayı daha hızlı ve doğru hâle getiriyor. 8K 30 fps ve 4K 120 fps video kayıt yeteneği de HP3’ün özellikleri arasında bulunuyor.

Samsung ISOCELL HP3 için geniş ölçekli üretime bu yıl başlaması planlanıyor. Bu sensörü taşıyan telefonların ise 2023’te kullanıcılarla buluşması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER