Teknoloji

Samsung Galaxy S21 Ultra’nın 108 megapiksel kamerasının detaylarını açıkladı

samsung isocell hm3

Samsung Galaxy S21 Ultra‘da ana kamera görevini 108 megapiksel çözünürlüklü ISOCELL HM3 sensör üstleniyor. Bu sensör, S20 Ultra ve Note 20 Ultra’da kullanılan HM1’i pek çok noktada geride bırakıyor. Geliştirilmiş HDR, düşük ışık ve otomatik odaklama performansı öne çıkan noktalar arasında bulunuyor.

Bir HDR teknolojisi olan Smart ISO Pro, eş zamanlı olarak birer düşük ve yüksek ISO fotoğraf çekiyor. Karelerin aynı anda yakalanması, hareketli nesnelerde gölgelenme oluşmasını engelliyor. Bunun sıralı HDR fotoğraflarda sık karşılaşılan bir problem olduğunu belirtmek gerekiyor.

Ardından bu iki kare, 12-bit’lik tek bir fotoğrafta birleştiriliyor. Böylelikle RAW formatındaki görsel, 10-bit bir görsele kıyasla 64 kat daha fazla renk bilgisi barındırabiliyor. 1/1.33″ büyüklüğündeki sensör pikselleri 12000 x 9000’lik bir ızgaraya yayıyor.

HM3’te Düşük Gürültü modu da mevcut. Böylelikle ışık hassasiyeti yüzde 50 oranında artırılıyor. İyileştirilmiş re-mozaik algortiması iyi ışık koşullarında 108 megapiksel tam çözünürlüklü kareler yakalamayı mümkün kılıyor.

Super PD Plus özelliği ise otomatik odaklama için kullanılan sensördeki Faz Algılama unsurlarına mikro lensler ekliyor. Bu lensler söz konusu unsurların ölçüm doğruluğunu yüzde 50 oranında artırıyor.

Samsung ISOCELL HM3; 8K 30 fps, 4K 120 fps ve 1080p 240 fps video kaydı gerçekleştirebiliyor. S21 Ultra’da 8K çözünürlüğün 24 fps ile sınırlandırılmış olduğunu belirtmek gerekiyor. S21 Ultra ile kaydedilen videoların düzenlenmesinde S Pen’den de faydalanılabiliyor.

İLGİLİ HABERLER