Teknoloji

Samsung’dan 50 megapiksel çözünürlüklü yeni sensör: ISOCELL GNK

samsung isocell gnk

Samsung ISOCELL GNK adını verdiği 50 megapiksel çözünürlüklü yeni kamera sensörünü tanıttı. Gelişmiş video kayıt özellikleri ve fotoğraflar için daha geniş dinamik aralık vadeden ISOCELL GNK, hem Samsung hem de diğer akıllı telefon üreticileri tarafından sıklıkla tercih edilen 50 megapiksel ISOCELL GN1’in direkt takipçisi olma özelliğini taşıyor.

GNK, teknik özellikleri itibarıyla GN1 ile tamamen aynı. 50 megapiksel çözünürlüklü sensörün büyüklüğü 1/1.3 inç, piksel büyüklüğü ise 1.2 µm. Ancak Samsung’un yaptığı bazı akıllı dokunuşlar sayesinde GNK performans bakımından GN1’in üstüne çıkıyor. Bunlardan biri olan Dual Pixel Pro otomatik odaklama özelliği, odaklama süresini büyük ölçüde iyileştirdiğinden hareketli nesnelerin keskin fotoğraflarının çekilmesini sağlıyor.

Buna ek olarak, GNK 120 dB’ye kadar dinamik aralık görüntüler yakalayabiliyor. Pro modunda ise 14-bit RAW kareler elde ediyor. GNK, böylesine geniş bir dinamik aralığına ulaşmak için hareket bozukluklarının da azaltılmasına yardımcı olan üç farklı ISO modunda çalışıyor.

samsung isocell gnk

Video kaydı tarafında ise sensör çok fazla görüş alanı kaybı olmadan 8K 30 fps videoları işleyebiliyor. HDR videolar ve 240 fps’de Full HD çekimler de destekleniyor.

Samsung ISOCELL GNK ilk olarak hangi telefonda kullanılacak?

Samsung ISOCELL GNK kamera sensörünün ilk olarak hangi telefonda kullanılacağı konusunda bilgi vermedi. Ancak bu sensörü taşıyan ilk cihazların 2024 itibarıyla resmiyet kazanması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER