Teknoloji

Samsung ISOCELL çözümü ile çift arka kamerayı giriş ve orta segment telefonlara getirecek

samsung galaxy note 9
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:
samsung
Samsung Galaxy Note 8

Görünüşe göre bu günlerde tüm akıllı telefon üreticileri telefonlarının arkasına çift kamera yerleştirmeyi tercih ediyor. Hatta orta segment ve giriş seviyesi telefonlarda bile çift kamerayı görmeye başladık. Tabii ki, bu tercih her zaman mükemmel fotoğraflar getirmiyor, zaten çift kameraların otomatik olarak mükemmel görünümlü fotoğraflar getireceğine dair bir şart bulunmuyor. İyi donanım ve iyi yazılım buluştuğunda ise, ortaya güzel işler çıkıyor. Ancak bu da her zaman ucuza gelmiyor. Ne var ki Samsung, ISOCELL İkili Yazılım Çözümü ile orta ve giriş segment telefon üreticilerinin çift lensli kamera sistemlerini daha ucuza sunması mümkün olabilir.

Samsung, giriş ve orta segment telefonlarında ikili kamera kurulumu isteyen üreticiler için yazılım ve donanım çözümünü bir arada sunuyor. Güney Koreli üretici, ISOCELL ikili kamera sensörlerini ya 13MP/5MP (5MP sensör alan derinlikli fotoğraflar için derinlik algılama amacıyla kullanılıyor), ya da ikili 8MP sensör kurulumuyla (düşük ışıklı fotoğraflarda daha iyi sonuç vermesi amacıyla) sunuyor.

Samsung’un konuyla ilgili basın bültenine bakıldığında, yazılımın sadece alan derinlikli ya da çekimden sonra yeniden odaklamalı bokeh çekimlere ya da düşük ışıkta fotoğrafçılığına özel algoritmalara odaklandığı görülüyor. Samsung’un çözümleri istenen sonuçları verebilirse, bu yılın ikinci yarısında çıkacak orta veya giriş segmenti telefonlarda çift ISOCELL sensörlerini görebiliriz.

İLGİLİ HABERLER