Teknoloji

Samsung Isocell Bright GM1 48 megapiksel kamera çözünürlüğü sunuyor

samsung isocell gm1

Yonga üretimi konusunda rüştünü ispatlayan Samsung, Sony’nin hakimiyetindeki kârlı görüntü sensörü pazarına da el attı. Güney Koreli üretici, çok kameralı akıllı telefonlar için hazırladığı iki görüntü sensörünü tanıttı. Samsung Isocell Bright GM1 ile 48, Isocell Bright GD1 ile de 32 megapiksel çözünürlük sunuyor.

Her iki sensör de sadece 0.8 mikrometrelik piksel alanlarına sahip. Bu da Samsung’a çok kameralı modülleri şişirmeyecek büyüklükteki yongalarda inanılmaz bir çözünürlüğe yer verme imkanı sağlıyor.

Samsung Isocell Plus adını verdiği teknolojisinin küçük piksellere rağmen, makul bir performansı mümkün kılacağına dikkat çekiyor. Eğer düşük çözünürlük seçilirse (GM1 için 12, GD1 için 8 megapiksel), piksel boyutunun dört katı bir düşük ışık hassasiyeti sağlanıyor. Normalde piksel boyutları büyüyen kameralar düşük ışıkta daha iyi performans sergiliyor. Samsung’un kurulumu hem yüksek çözünürlük hem de düşük ışık performansı vadediyor.

GD1, yüksek kontrastlı veya düşük ışıklı ortamlarda zengin renkler için gerçek zamanlı olarak daha yüksek bir dinamik aralık vadediyor. Hareket tabanlı elektronik görüntü sabitleme de sensörün yetenekleri arasında bulunuyor. Söz konusu sabitleme özelliği videolar için orijinal Google Pixel ve Essential Phone’da kullanıcılara sunulmuştu.

Samsung Isocell Bright GM1 sensörünü Galaxy S10’da kullanabilir

Samsung Isocell Bright GM1 adını taşıyan 48 megapiksel çözünürlüklü sensörü ilk olarak Galaxy S10‘da kullanabilir. Bu beklentinin doğru olup olmadığını görmek için önümüzdeki şubat ayına kadar beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER