Manşetler

Samsung işlemcileri için Çin’de müşteri avına başladı, Galaxy Note III sekiz çekirdekli Exynos 5 Octa taşıyacak

Güney Kore’de yayınlanan Korea Times gazetesi geçen çarşamba günü Samsung’un yonga işleri için Çin’de müşteri aradığına dair ilginç bir haber geçti. Bu haber Samsung’un Apple’ın kendisinden yonga satın almayı bırakması durumunda ürettiği yongaları satın alacak müşteri avına çıktığı şeklinde yorumlandı. Son olarak ABD’nin Teksas eyaletinde bulunan yonga üretim tesisini genişleten Samsung tedarik konusunda herhangi bir sıkıntı yaşamıyor.

Apple ile sürmekte olan yonga tedarik anlaşmasının sonlanması Samsung’un elindeki kapasitenin boşa çıkması anlamına gelecek. İşte Güney Koreli şirketin bu gibi durumlara hazırlık amacıyla alternatif müşteri arayışlarına girdiği söyleniyor. Korea Times’a göre Samsung hem ZTE hem de Huawei ile CES’te bir görüşme yaptı ve her iki şirketin de uygun fiyatın verilmesi durumunda Samsung’dan yonga satın almaya sıcak baktığı belirtiliyor.

Korea Times’ın haberinde geçen başka bir ilginç ayrıntı da Samsung’un 2013’ün üçüncü yarısında beklenen akıllı telefon-tablet melezi Galaxy Note III ile ilgili. Şu anda 5.5 inç’lik versiyonu satılan ve üçüncü neslinin de 6.3 inç ekranla geleceği söylenen Galaxy Note cihazının Samsung Exynos 5 Octa yongasını barındıracağı gazetenin iddiaları arasında yer alıyor. Gazete bu iddiasını bir kaynağa dayandırarak vermiş olabilir, ancak biz de hazırladığımız Exynos 5 Octa haberlerinde bu sekiz çekirdekli yonganın Galaxy Note III’te yer almasının kuvvetle muhtemel olduğunu dile getirmiştik.

Sekiz çekirdekli Exynos 5 Octa yongasetin Samsung Galaxy Note III’ü uçuracağı bir gerçek. Bununla birlikte ekranın 6.3 inç olması durumunda cebe nasıl sığacağı ve konuşmaların nasıl gerçekleştireceği de kafalarda soru işareti oluşturacaktır. Eğer Samsung bu kadar büyük bir ekran kullanacaksa, çerçeveyi mümkün olduğu kadar dar tutmalıdır ki, eller bu telefonu tutarken herhangi bir zorluk yaşamasın.

İlgili >> Korea Times

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER