Teknoloji

Samsung iPhone X kullanırken görüntülenen marka elçisine dava açtı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Rus televizyon sunucusu, gazeteci ve politikacı Ksenia Sobchak, Samsung tarafından Rusya‘da şirketin telefonlarını tanıtması için marka elçisi olarak seçilmişti. Taraflar arasındaki anlaşma çerçevesinde Sobchak’ın toplum içinde Samsung’un telefonlarını kullanırken görülmesi gerekiyor. Bu anlaşma, Sobchak’ın rakip bir markanın telefonuyla görülmemesi zorunluluğunu da kapsıyor.

36 yaşındaki Ksenia Sobchak, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin‘e oldukça yakın bir isim. Putin’in Sobchak’ın vaftiz babası olduğu söyleniyor.

Sobchak’ın televizyona verdiği bir röportaj sırasında elinde iPhone X ile görülmesi, Samsung’la yaptığı anlaşmanın ihlâli anlamına geliyor. Sobchak bir kağıt parçasıyla elindeki iPhone X’u saklamaya çalışsa da, bu hareketi Samsung’un kendisini yakalamasını engelleyemedi. Güney Koreli şirket, anlaşmanın ihlal edildiği gerekçesiyle 108 milyon ruble (9.4 milyon TL) değerinde tazminat davası açtı.

Sobchak’ın iPhone X kullanımıyla sabıkası televizyon röportajıyla sınırlı kalmamış gibi görünüyor. Kendisinin Moskova’daki sosyal etkinliklerde de elinde iPhone X’uyla görüldüğü söyleniyor. Rusya başkanlık seçimlerinde, kişisel yakınlığına rağmen, Putin’e karşı rakip de olan Sobchak, “parti kızı” imajı nedeniyle “Rusya’nın Paris Hilton’u” olarak anılıyor.

Samsung bu davadan nasıl bir sonuç alacak merak ediliyor. Ancak bu davanın şirketlerle çalışan marka elçilerini daha dikkatli şekilde hareket etmeye yönlendireceğini görmek zor değil.

Güncelleme: Samsung tarafından BBC’ye gönderilen açıklamada Sobchak’a dava açılmadığı belirtildi. Şirket parasını geri isteyip istemediği konusunda ise şu an için bilgi vermedi.

İLGİLİ HABERLER