Teknoloji

Samsung iPhone için OLED ekran üreten tek şirket olmayabilir

ios avantajları

samsung iphoneOLED ekranlı akıllı telefonlardan önümüzdeki dönemde sıklıkla bahsedecekmişiz gibi görünüyor. Apple’ın da bu yıl piyasaya süreceği iPhone 8’de tercihini OLED ekrandan yana kullanması bekleniyor. Cupertino merkezli şirketin OLED panel tedariği için en büyük rakiplerinden Samsung ile anlaştığına dair iddialar daha önce gündeme gelmişti. Ancak son iddialara bakılırsa Samsung iPhone için OLED ekran üreten tek şirket olmayabilir.

ET News’te yer alan habere göre; Güney Koreli bir diğer elektronik devi LG de Apple’a OLED ekran tedarik etmek istiyor. Şirketin bu doğrultuda fabrikalarından birine OLED akıllı telefon ekranı üretmek için 3.56 milyar dolar yatırım yaptığı söyleniyor. LG’nin söz konusu yatırımla odak noktasını televizyonlar için OLED panel üretiminden akıllı telefonlar için OLED panel üretimine kaydırmak istediği belirtiliyor. Bu da akıllı telefonlar için OLED ekranlara olan talebin arttığı ve Apple’ın yakın gelecekte OLED ekran teknolojisi için önemli müşterilerden biri olabileceği şeklinde yorumlanıyor.

Apple’dan henüz iPhone 8’de OLED ekranın bulunacağına dair bir doğrulama gelmiş değil. Ancak şirketin düz LCD ekrandan vazgeçerek Samsung’un Galaxy S8 ve S8+’ta kullandığına benzer kavisli OLED ekranlara geçiş yapacağına dair haberler bir süredir etrafta dolaşıyor.

Samsung iPhone için önümüzdeki yıl 100 milyon civarında OLED panel üretebilir

Apple’ın Samsung ile 2018 model iPhone’ların en az birinde kullanılmak üzere 100 milyona yakın kavisli OLED panel üretimi için anlaştığı da konuşulanlar arasında yer alıyor. Ancak sipariş edildiği öne sürülen OLED panel sayısının fazlalığı, Apple’ın 2018 itibarıyla tüm iPhone modellerinde OLED panele geçiş yapabileceğini düşündürüyor. İddialar Samsung’un Apple’a ekran tedarik etme konusunda Sharp’ın önüne geçmiş olabileceğini gösterirken, LG’yi de zorlu bir rekabetin beklediğini ortaya koyuyor.

İLGİLİ HABERLER