Teknoloji

Samsung iPhone kullanıcılarının aklını özel bir Galaxy deneyimiyle çeliyor

samsung iphone itest

Samsung iPhone kullanıcılarına mobil internet tarayıcılarına bir Samsung telefonu kullanmanın nasıl olacağını gösteren yeni bir web sitesi açtı. Bu web sitesi bir iPhone’da ziyaret edildiğinde, kullanıcılara siteyi ana ekrana ekleme komutu gösteriliyor. Bunun sonrasında bu kısayol, telefonu bir Samsung Galaxy cihazı gibi davranan kapıya dönüşüyor. MacRumors‘ın haberine göre, bu site Samsung Yeni Zelanda kolunun bir çalışması.

Sitenin sunduğu deneyim kısıtlı olmasına rağmen, bunun itinalı biçimde tasarlanmış bir pazarlama çalışması olduğunu söyleyebiliriz. Kamera uygulamasını açtığınızda, Logan Dodds adlı bir “influencer” tarafından anlatılan Samsung kamera uygulaması özelliklerini, arayüz eşliğinde görüyorsunuz. Ana ekrandaki diğer uygulamalar etrafında gezindiğinizde, Samsung telefonlarının diğer özellikleri ve aksesuarları anlatıyor. Sunulanların arasında yazılı mesajlar ve sahte bir telefon görüşmesi bile var.

Eğer sitede biraz daha gezinirseniz, derinlere yerleştirilmiş çeşitli sürpriz yumurtaları göreceksiniz. Mesajlar uygulamasında, onlara her mesaj gönderdiğinizde size saçma sapan bir şeyler gönderen “Çocuklarla Arkadaşlar” kişisi dikkat çekici. Ayarlar uygulamasında derinlere indiğinizde ise, “Ayarlar menüsü deneyimini sadece geliştiricimizin öğle yemeği molası verebilmesi için basitleştirdik” yazan bir ipucu göreceksiniz.

 

Samsung’un hazırladığı bu farklı deneyim doğrudan iPhone kullanıcılarını hedefliyor. Eğer siteyi başka bir Android telefonla ziyaret etmeyi denerseniz, “Zaten Android kullanıyorsunuz” şeklinde bir mesaj alırsınız. Bir masaüstü tarayıcısı kullanarak ziyaret etmeye çalışırsanız site, iPhone’unuzla taramanız için size bir QR kodu veriyor. Samsung’un bu pazarlama hamlesinin oldukça yaratıcı ve akıllı olduğunu söylemeden geçmeyelim.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER