Teknoloji

Samsung iPhone 5’in piyasaya çıkışını LTE patentlerini kullanarak baltalamayı hedefliyor

Apple’ın yeni iPhone 5’i tanıtmasına saatler kala heyecan artarken, Apple ile şu anda arası oldukça limoni olan Samsung yeni iPhone’un piyasaya çıkışını baltalamak adına LTE patenti kartını kullanacağa benziyor. iPhone 5’te LTE kullanılması durumunda Samsung’un Apple’a patent davası açacağı haberleri bir süredir konuşulmaktaydı. The Korea Times’a konuşan ve ismi verilmeyen bir Samsung yöneticisi, iPhone 5’te LTE’nin bulunması durumunda Samsung’un Avrupa ülkelerinde ve Apple’ın anavatanı ABD’de yasal işlemleri başlatacağını ve satış yasağı talep edeceğini dile getirdi.

Samsung’un uygulayacağı stratejinin Apple’ın kendisine karşı Galaxy S III’te uyguladığı stratejiye benzetildi. Apple, aralarında Samsung’un anavatanı Güney Kore’nin de bulunduğu pek çok ülkede Galaxy S III’ün de dahil olduğu Samsung cihazları için satış yasağı talebinde bulunmuş ve bu girişimin sonucunda farklı ülkelerde çeşitli Samsung cihazlarına satış yasağı getirmeyi başarmıştı. İki şirket arasında ABD’de görülen davanın Apple lehine sonuçlanmasının ardından bu listenin genişlemesi de ihtimaller arasında.

Bu durumu daha önceden öngören Apple, LTE patenti sayısını arttırmak için yaptığı çalışmalar sonucu 434 patente kadar ulaşsa da bu alanda lider olan Samsung’un gerisinde kalmıştı. Samsung’un Apple’ı kendi yöntemi ile vurma planının ne kadar başarılı olacağı zamanla ortaya çıkacak. Kesin olan tek şey, bu iki dev arasındaki mücadelenin şiddetinden pek bir şey kaybetmeyeceği.

İlgili >> The Korea Times

İLGİLİ HABERLER