Manşetler

Samsung iPhone 5’in ABD satışının yasaklanması için başvuru yaptı

Apple ile Samsung arasındaki hukuk savaşı bitecek gibi görünmüyor. Dünyanın en büyük iki telefon üreticisi ürünler üzerinden savaşma stratejisine son halkayı dün ekledi. Samsung, ABD Uluslararası Ticaret Komisyonuna (ITC) başvurarak Apple’ın Samsung’un patentlerini ihlâl etmediğine yönelik olarak verilen kararın tersine çevrilmesini talep etti. ITC geçtiğimiz eylül ayında verilen kararın gözden geçirilip geçirilmeyeceğine yönelik kararın yakında açıklanacağını belirtti.

iphone-5-inceleme-00003

Samsung’un Apple’a iPhone ve iPad’de kullanılan çeşitli özelliklere ait patentlerin ihlâli nedeniyle 1 milyar doların biraz üzerinde miktarda tazminat ödemesine karar verilmişti. Açıkça görülüyor ki, Samsung bu tazminatın rövanşını almak için elinden geleni ardına koymuyor. ITC’nin ABD pazarına giriş yapan ürünleri yasaklama gibi bir yetkisi bulunuyor. Sonuç olarak Samsung’un istediği gibi bir kararın çıkması Apple’a Samsung’dan alacağı 1 milyar dolarlık tazminattan daha büyük zararlara yol açabilir.

Strategy Analytics adlı bir piyasa araştırma şirketinde analist olarak çalışan Alex Spektor Samsung’un ABD’de sattıkları ve popüler olan her cihazının satışına devam edildiği sürece rakiplerine çelme takmasına gerek olmadığını dile getirdi. Spektor Samsung’un ürünlerinin satışı iyi gittiği sürece endişelenmesine gerek olmadığını, zaten satışların da oldukça iyi gittiğini kaydetti. IBM’in eski fikri mülkiyet hakları baş müşaviri Victor Siber de ITC’nin kararının tüm ekonomiyi etkileyebileceğini, ITC’den alınan bir kararın çok fazla anlam taşıdığını ve kurulun bu meseleyi doğru şekilde yorumlamaları gerektiğini dile getirdi.

Samsung iPhone 5’in ABD’de satışına yasak koydurmak istese de, ABD merkezli bir şirkete ait olan, aynı zamanda bir hayli popüler olan bir cihazın satışının engellenmesi uzak ihtimal gibi görünüyor.

İlgili >> Bloomberg

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER