Teknoloji

Samsung iPhone 4S’in satışının yasaklanması için Fransa ve İtalya’da dava açıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Samsung’un iPhone 4S’in Fransa ve İtalya’da satışını durdurmak için girişimlere başlayacağı resmi olarak duyuruldu. Güney Koreli şirket tarafından yapılan açıklamada Apple’ın iki 3G WCDMA patentini ihlâl ettiği belirtildi.

Paris ve Milano’daki mahkemelere başvurarak ihtiyati tedbir talebiyle iki ayrı dava açan Samsung Apple’ın fikri haklarını apaçık şekilde ihlâl ettiği ve kendi teknolojilerini serbestçe kullandığını iddia etti. Şirket, icatlarını korumak amacıyla yasal adımlar atmanın artık gerekli olduğuna dikkat çekti. Samsung’un açıklamasında ihlâl edilen teknolojinin telekomünikasyon ağlarının ve cihazların güvenilir şekilde çalışması için önemli olduğu vurgulanırken, Apple’ın ihlâlinin aşırı derecede olduğu ve bu nedenle iPhone 4S’in satışının yasaklanması gerektiğine inanılıyor.  Samsung sadece bu iki ülkede ihtiyati tedbir kararı aldırtmakla kalmayıp yapacağı ayrıntılı incelemenin ardından bu hamlesini diğer ülkelerde de hayata geçirecek.

Aslında Samsung’un bu yönde adımlar atacağı biliniyordu. Şirketin beşinci nesil iPhone’un satışının yasaklanması için dava açmaya hazırlandığı konuşuluyordu. Güney Kore gazetelerine konuşan adı açıklanmamış bir Samsung yöneticisi şirketinin Apple’a mümkün olduğu kadar sıkıntı yaratmaya çalışacağını belirtmiş, Apple’ın kendi patentlerini kullanmadan i- markalı cihazlarını satamayacağını iddia etmişti.

Samsung ve Apple’ın aralarında ABD, Avrupa, Avustralya ve diğer yerlede açılmış birden fazla davası bulunuyor. Apple Güney Koreli şirketi cihazlarının ve servislerinin tasarımında iPhone, iPad ve iOS’ten kopya çekmekle suçlamıştı.

Dün tanıtılan iPhone 4S 14 Ekimde Fransa’da, 28 Ekimde de İtalya’da satışa çıkacak. Tabii, mahkeme Samsung’un talebini haklı bulmazsa.

İlgili – Samsung Tomorrow

İLGİLİ HABERLER