Teknoloji

Samsung iPhone 13 Pro için ekran üretmeye başladı

samsung iphone 13 pro

Samsung uzun süredir Apple’ın iPhone’larda kullandığı ekranların birincil tedarikçisi konumunda. Bu alanda kaydedilen teknolojik ilerlemeler sayesinde şirketin 80 milyon birimlik siparişleri karşılaması mümkün hâle gelmişti. Yeni bir habere göre, Samsung iPhone 13 Pro modellerinde kullanılacak 120 Hz LTPO OLED ekranların üretimine başladı.

Hızlı ve enerji tüketimi bakımından verimli LPTO paneller sadece üst sınıf iPhone 13 modellerinde kullanılacak gibi görünüyor. iPhone 13 ve iPhone 13 mini’nin OLED ekran panellerinin LG ve BOE Display tarafından tedarik edileceği belirtiliyor. LG’nin yaklaşık 30 milyon panel sevkiyatı gerçekleştirmesi beklentiler arasında yer alıyor.

iPhone 12 serisinin fişi çekilmeyeceği için standart OLED panellere olan ihtiyaç da kısa vadede sona ermeyecek gibi görünüyor. Samsung’un bu yıl bitene kadar Apple’a 120 milyon OLED panel tedarik etmesi bekleniyor. LG’nin 50 milyon, BOE’nin de 9 milyon panel tedariği yapacağı söyleniyor.

Samsung cephesinden iPhone 13 Pro’nun ekranı için gelen haber, iPhone 13 serisinin tanıtımıyla ilgili de önemli bir ipucu veriyor. Apple’ın iPhone 13 serisini bu yıl yine eylül ayında tanıtacağı söylenmişti. Samsung’un LPTO OLED üretimine başlaması, bu iddiayı destekliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER