Teknoloji

Samsung iPad mini’nin de dava dosyasına eklenmesini istiyor

Apple ile ABD’de süreci devam etmekte olan ikinci patent davasının dosyasına iPhone 5’i ekleme talebi kabul edilen Samsung şimdi de Cupertino şirketinin son ürünü iPad mini’yi davaya dahil etmek istiyor. Apple cihazının iki adet kablosuz teknoloji patentini ve diğer birkaç özellik patentini ihlâl ettiği iddia ediliyor. Buna ek olarak Samsung bu ürünün iPod touch’ın izlerini takip edip etmediğini de araştırıyor.

ipad-mini-inceleme-00002

Özellikle Güney Koreli şirket iPod touch’ın aleyhine kullandığı 7672470 numaralı patentin iPad mini tarafından da ihlâl edilip edilmediğini netleştirmeye çalışıyor. Söz konusu patent taşınabilir medya oynatıcısının ses kontrol sistemiyle ilgili. Eğer Apple’ın bu patenti iPad mini’de kullanmadığı ortaya çıkarsa, hiç şüphesiz Samsung’un stratejisi bu durumdan olumsuz şekilde etkilenecektir.

Bu arada Apple da son olarak Galaxy Note 10.1 ve Galaxy S III’ün ABD versiyonunu dava dosyasına eklemişti. İki şirket arasında duruşmaları 2014 yılında görülmeye başlanacak olan davaya bakan hakim Grewal, ekleme taleplerini reddetmesinin yeni davalara neden olabileceği endişesiyle iki şirketin taleplerini de kabul etmişti. Şu anda dava Apple’ın iPad, iPod touch ve iPhone cihazlarıyla Samsung’un yirmiye yakın mobil cihazını kapsıyor.

Samsung, geçtiğimiz hafta sonuna doğru mahkemeye Apple ile HTC arasında varılan lisans anlaşmasının şartlarına erişim isteğini iletmişti. Söz konusu talep mahkeme tarafından kabul edildi. Tüm bu gelişmelerin yaşanmasına neden olan davanın duruşmaları 2014 yılında gerçekleştirilecek. O zamana kadar dosyaya kaç tane cihazın daha sokulması istenecek, merak etmiyor değiliz. Acaba duyurulan her yeni cihaz torbanın içine atılmaya çalışacak mı?

İlgili >> The Verge

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER