Teknoloji

Samsung iOS platformuna kapsamlı girişe hazırlanıyor

samsung ios

Apple kendi yazılım ekosistemlerinden başka platformlara fazla dokunmuyor. Sadece Move to iOS ve Apple Music Android uygulamaları şirketin iOS dışında çalışan mobil uygulamaları olarak dikkat çekiyor.

Halbuki diğer şirketlerin Apple’ın platformuna yönelik çalışmaları bir hayli fazla, aslında bu da normal. Ne de olsa iPhone ve iPad’lerin yaygınlığı bir hayli yüksek. Microsoft ve Google’ın birçok servisinin uygulama olarak Apple’ın mobil uygulamasında yer aldığını biliyoruz. Şimdi Apple’ın en büyük rakiplerinden Samsung iOS uygulamalarıyla App Store’a önemli şekilde girecek.

Samsung S Health, Gear Fit Manager, Gear Manager uygulamalarını da iOS’e getirmeyi planlıyor. Bu sayede Samsung’un Gear giyilebilir cihazları iPhone ile kullanılabilir olacak.

Bunun yanı sıra esas olarak Samsung Galaxy View tabletler için Remote Control ve Family Square uygulamaları da iOS’in yolunu tutması planlanan uygulamalar arasında yer alıyor. Böylelikle iPhone’u kullanarak devasa Android tabletini kontrol etmek mümkün olacak. Bu arada Samsung’un internete bağlı kameralarını da Smart Camera uygulaması yardımıyla iOS cihazlarıyla kullanma fırsatı olacak.

Ayrıca Samsung Nesnelerin İnterneti portföyünü de iOS platformuna taşımayı planlıyor. Anlayacağınız, Güney Koreli şirket farklı ürün segmentlerini Apple’ın mobil cihazlarıyla rahat anlaşır hâle getirecek.

İLGİLİ HABERLER