Manşetler

Samsung ve Intel’e Tizen projesinde 36 şirket daha eşlik edecek

Samsung ve Intel’in öncülüğünde geliştirilen Linux temelli, açık kaynaklı işletim sistemi Tizen’in gelişim sürecine aralarında Konami, McAfee, eBay, Panasonic ve The Weather Channel’ın da yer aldığı 36 şirket daha katkıda bulunacak. Tizen Association tarafından yapılan açıklamada söz konusu anlaşmaların yapılma gerekçesi olarak işletim sistemine olan desteğin genişletilme amacı gösterildi.

samsung-galaxy-s4-tizen-3-090913-1

Intel ve Nokia’nın MeeGo projesinin küllerinden doğan işletim sistemi, Samsung tarafından güçlendirilmiş ve Güney Koreli şirket geçtiğmiz şubat ayında kendi geliştirdiği Bada işletim sistemini Tizen’in içine yerleştirmişti. Şirketlerin yöneticiler düzeyinde temsil edildiği Tizen Association’da Samsung ve Intel’in temsil düzeyiyse derneğin diğer katılımcılarının üstüne çıkıyor.

Tizen Yazılımcı Zirvesi’nde yeni ortak listesinin tamamı kamuoyuna açıklanırken; oyun stüdyolarının, mobil operatörlerinin ve elektronik devlerinin de aralarında bulunduğu yeni katılımcıların Tizen’in açık kaynaklı yapısı ve esnekliğinden etkilendiği düşünülüyor. Bu 36 şirketten biri olan Appbackr’dan Trevor Cornwell yaptığı açıklamada Tizen’in daha verimli kodlamaya olan ilgisinin bu kararlarında önemli bir rol oynadığını belirtti ve Linux tabanlı sistemin HTML5, CSS ve Javascript’te program geliştirme imkanı sunması nedeniyle iOS ve Android’den farklı bir yerde konumlandığını sözlerine ekledi.

Halihazırda Tizen işletim sisteminin kullanıldığı tek cihaz Samsung’un NX300M dijital fotoğraf makinesi olurken, bu yıl sonunda Tizen işletim sistemli bir akıllı telefonu piyasaya sürmeyi planlayan Samsung, bu tarihi 2014’ün ilk çeyreği olarak revize etti.

İlgili >> Tizen Association

İLGİLİ HABERLER