Teknoloji

Samsung 45. yaşını İnovasyon Müzesi’yle kutluyor

samsung oled

Samsung 45. yaşını Güney Kore’nin Suwon kentinde açtığı Samsung İnovasyon Müzesi’yle kutluyor. Müzenin açılış etkinliğinde konuşan CEO Kwon Oh-hyun, Samsung İnovasyon Müzesi’nin elektronikteki yeniliklere ait bazı tarihi başyapıtları barındırdığını ve bu icatların bugün de kullanılan ürünlerin gelişimine ve iyileştirilmesine kaynaklık ettiğini dile getirdi. Kwon Oh-hyun bu müzeyi ziyaret edenlerin Samsung’un kategori belirleyecek ürünleri oluşturmaya devam etmesindeki ilhamını nereden aldığını da öğreneceklerini sözlerine ekledi.

samsung-logo-150313

Müzede 150 icat ve ürün bulunuyor. Bu ürünler arasında Samsung’la herhangi bir bağlantısı olmayan şirketler ve kişilere ait ürünler de mevcut. Ancak Sony, LG veya Apple’a ait bir ürünü bu müzede görmek mümkün değil. Müzeyi ziyaret edenlere akıllı telefonlarda evrimin Samsung Galaxy S II ile başladığı bilgisi veriliyor.

Beş katlı müze üç ana salondan oluşuyor. Bu salonlar Mucitler Çağı, Endüstriyel Yenilik Çağı ve Yaratım Çağı adlarını taşıyor. Mucitler Çağı salonunda Thomas Edison, Graham Bell, Michael Faraday gibi mucitlere ait icatların orijinal modelleri gösteriliyor. Bu salonu ziyaret edenler AT&T, Siemens, Philips, GE ve NEC gibi şirketlerin tarihleri hakkında da bilgi alabiliyor. Endüstriyel Yenilik Çağı salonundaysa hem Samsung’a hem de rakiplerine ait ürünleri görmek mümkün oluyor. Yaratım Çağı salonunda ise Samsung’un B2B ve yakın gelecekte daha sık kullanılmaya başlayacak SmartHome çözümleri bulunuyor.

İlgili >> The Verge

İLGİLİ HABERLER