Teknoloji

Samsung ilk kez bir doğum anını sanal gerçeklikle canlı yayınladı

samsung-sanal-gerceklik-dogum-170315

Samsung insanların sanal gerçekliğe daha fazla ilgi duyması için ilgi çekici işlere imza atıyor. Şirket son olarak bir doğum anını kayda aldı ve bunun sanal gerçeklik versiyonunu hazırladı.

Jason ve Alison Larke çiftinin üçüncü bebeklerinin doğumunun belgeseli çekildi. Fikir Jason’ın sözleşmeli bir elektrik mühendisi olması nedeniyle eşinin doğum zamanında evde olamayacağını anlamasıyla ortaya çıktı. Avustralya’nın iki farklı ucunda olmak zorunda kalan çiftler Samsung sayesinde çocuklarının doğumunda bir araya gelmiş oldu.

[quote_box_right]İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Samsung Gear VR Ön İnceleme [/quote_box_right]Jason, Samsung Gear VR’ın yardımıyla 4000 kilometre öteden ameliyat odasına taşındı. Böylelikle eşinin doğumunu Samsung Gear teknolojisi sayesinde yakından takip etmiş oldu. Ayrıca böylelikle ilk kez bir doğum anı sanal gerçeklik teknolojisinin yardımıyla canlı olarak aktarılmış oldu.

[quote_left]JASON SAMSUNG GEAR VR YARDIMIYLA DOĞUM ANINI 4000 KM UZAKTAN YAŞADI.[/quote_left]Samsung temelde doğum anının canlı yayınını gerçekleştirdi, Jason’a da Gear VR aracılığıyla canlı yayını sanal gerçeklik ortamında deneyimleme fırsatı verildi. Böylelikle Jason kendisini doğumun yapıldığı ortamdaymış gibi hissetti, çocuğunun doğumunu bizzat yaşadı. Eşi Alison ise Jason’ın hayatlarındaki bu özel anı kaçırmadığını bilmenin verdiği rahatlığın altını çizdi, omuzlarından büyük bir yük kalktığını ifade etti.

Samsung Avustralya’nın katkılarıyla gerçekleşen bu sanal gerçeklik deneyiminin detaylarını aşağıdaki videoda bulabilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER