Teknoloji

Samsung ikinci nesil 10nm mimarisiyle yonga üretimine başladı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:
samsung ikinci nesil 10nm
Samsung Üretim Tesisi – Hwaseong

Samsung ikinci nesil 10nm mimarisini kullanarak yonga üretimine başladığını açıkladı. Şirket özel bir duyuru yapmasa da, ikinci nesil 10nm mimarisinin Snapdragon 845 ve Exynos serisinin yeni amiral gemisinde kullanılması oldukça muhtemel görünüyor.

Söz konusu işlemcilerin Samsung’un 2018 model amiral gemileri Galaxy S9, Galaxy S9+ ve Galaxy Note 9’da kullanılması bekleniyor.

Yeni nesil üretim tekniği, 10LPP (Low Power Plus) teknolojisini barındırıyor. Bu teknolojinin varlığı sayesinde birinci nesil 10nm mimarisiyle üretilen Snapdragon 835’e kıyasla bileşen performansında yüzde 10’luk bir artış öngörülüyor. İkinci nesil yongalar yüzde 15 az enerji harcıyor. Böylelikle Samsung’un 2018 model amiral gemilerinin pil ömürlerinin seleflerinden daha uzun olması bekleniyor.

Samsung, 2017’de Qualcomm Snapdragon 835 kullanımı için ayrıcalık kazanmıştı. Galaxy S8 ve S8+, söz konusu işlemciyi taşıyan ilk telefonlar olarak piyasaya sürülmüştü. Bu ayrıcalık nedeniyle LG G6, Qualcomm Snapdragon 821 işlemciyle raflardaki yerini almıştı. LG’nin 2018’de bu durumun tekrarlanmasına izin vermeyeceği ve LG G7’nin Qualcomm Snapdragon 845 işlemciyle birlikte geleceği söyleniyor.

Samsung ikinci nesil 10nm yonga üretimini Hwaseong’ta gerçekleştiriyor

Samsung ikinci nesil 10nm mimariye sahip yongalarının üretimini Güney Kore’nin Hwaseong şehrinde bulunan tesisinde gerçekleştiriyor. Şirket, 7nm yongalarının üretimi için de bu tesisi kullanıyor.

İLGİLİ HABERLER