Teknoloji

Samsung ikinci çeyrekte büyük kâr artışı bekliyor

samsung chatgpt

Samsung 2021’in ikinci çeyreğine ait finans raporuna ilişkin öngörülerini paylaştı. Satış gelirlerinde yıllık bazda yüzde 18’lik bir artış bekleyen Güney Koreli teknoloji devi, kârlılık konusunda da güçlü performansını devam ettiriyor.

Şirket finans raporunu bu ayın sonlarında yayınlayacak. Burada şirket her birimiyle ilgili detaylı bilgiler verecek. Samsung’dan daha önce yapılan açıklamalarda pandemi nedeniyle pazarlama departmanında optimizasyonlar yapıldığı belirtilmişti. İşaret edilen büyük kâr artışında bunun etkili olacağı düşünülüyor.

Galaxy S21 serisine olan ilgiyle birlikte 2021’in ilk çeyreğinde mobil cihaz biriminin satış gelirleri son dört yılın en yüksek seviyesine ulaşmıştı. Bunun yılın ikinci çeyreğine de yansımış olması öngörülüyor.

Ancak Samsung önümüzdeki dönemde çip üretiminde yaşanan sıkıntılar nedeniyle satış gelirleri ve kârlılıkta ciddi sorunlarla karşılaşabilir. Bu sıkıntılar nedeniyle Galaxy Note 21 serisinden vazgeçen şirketin S21 FE modelinin çıkışını da ertelediği konuşuluyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER