Teknoloji

Samsung ikinci çeyrekte akıllı telefon satış rekoru kırdı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Samsung-Galaxy-S-III-Inceleme-00014

Reuters’in yayınladığı, ancak resmiyet kazanmamış rakamlara göre Samsung oldukça durgun geçen çeyrekte akıllı telefon satış rakamlarını kırmış olabilir. Haber ajansı 41 analisti kapsayan bir anket düzenledi ve onlara tahminlerini sordu. Bunun sonucunda Güney Koreli şirketin 2012’nin ikinci çeyreğinde 50 milyon akıllı telefon sattığı iddiası ortaya çıktı. Bu, Samsung’u Apple’ın çok daha önünde, akıllı telefon arenasının lideri konumuna getiriyor. İkinci sıradaki Apple’ın ise satışlarının düştüğü, 2011’in ilk çeyreğinde gerçekleşen 35 milyonluk satışın 30 milyona gerilediği belirtiliyor.

Samsung’un ikinci çeyrekte iyi bir performans göstermesinde hiç şüphesiz mayıs sonunda dünya çapında piyasaya çıkan, hatta geçen ayın başında Türkiye’de de piyasaya giren Samsung Galaxy S III‘ün payı büyük. Galaxy S III’ün içinde bulunduğumuz çeyrek içinde ABD’de de piyasaya çıkacak olması Güney Koreli şirketin satış grafiğini daha da yukarı çıkaracağının bir işareti sayılabilir.

Apple’ın satışlarının düşmesini normal karşılamak gerek. iPhone 4S çeyrek sonunda 8 ayını geride bırakmış oldu. Yeni nesil iPhone, nam-ı diğer iPhone 5 için beklentiler doğmaya başladı, insanlar yeni iPhone satın almak için yeni modeli görmek istiyor. Yeni iPhone’un ağustosun başında çıkabileceğine dair bazı dedikodular var, ancak Apple’ın sonbaharda çıkacak iOS 6’yı beklemesi daha kuvvetli bir ihtimal gibi görünüyor.

Reuters’in araştırmasında Samsung dünya çapında bir numaralı cep telefonu satıcısı unvanını da elinde bulunduruyor. Şirket 2012’nin ilk çeyreğinde Nokia’yı geçerek en çok cep telefonu satan şirket hâline gelmişti. Analistlerin tahminlerine göre Güney Koreli şirket 2012’nin ikinci çeyreğinde 95.8 milyon cep telefonu satış gerçekleştirdi. Aynı dönemde Nokia ise 80.1 milyon cep telefonu ve akıllı telefon sattı.

Bu arada araştırmada Nokia için de iyi haberler var sayılır. Şirket 3.71 milyon Windows Phone akıllı telefon satışı gerçekleştirmiş ve yılın ilk üç ayındaki 2.2 milyonluk ürün miktarının yüzde 65 üstüne çıkmış. Eğer Finlandiyalı şirket bu performansı korumaya devam ederse yıl sonunda akıllı telefon arenasındaki rekabete yeniden katılabilir.

İlgili >> Reuters

İLGİLİ HABERLER