Teknoloji

Galaxy S4’ü duyuran Samsung iki yeni CEO ataması yaptı

samsung oled

Samsung başkanları Yoon Boo-keun ve J.K. Shin, Samsung Electronics’in eş CEO’luk görevlerine atandı. İki isim geçtiğimiz haziran ayında koltuğuna oturan mevcut yönetim kurulu başkan yardımcısı ve CEO Kwon Oh-hyun ile birlikte yan yana çalışacak. Anlayacağınız, Samsung Electronics’in COO, başkan ve gelecekte Samsung’un başına geçecek Lee Jae-yong yanında üç adet CEO’su bulunuyor.

samsung-logo-150313

Bu hamleyle birlikte Samsung’un temel niteliği taşıyan departmanlarının her biri somut olarak bir lider tarafından yönetilecek ve kurumsal hiyerarşi içinde eşit seviyede olacak. Başkan Yoon Boo-keun aralarında Samsung’un TV serisinin de yer aldığı tüketici elektroniği bölümüne bakacak iken, bir diğer başkan olan J.K. Shin ise Samsung’un yenilenen Galaxy S4‘ünün de yer aldığı mobil departmandan sorumlu olacak. Yönetim kurulu başkan yardımcılığı görevine de sahip olan Kwon Oh-hyun ise Samsung’un, Exynos işlemcilerini ve bilgisayar belleklerini üreten Samsung Semiconductor şirketinin de kapsayan bileşen işlerini yürütecek.

Samsung’dan yapılan açıklamada Başkan Yoon önderliğinde, 2006’da küresel çapta bir numaraya yükselen Samsung TV’lerinin konumunun korunduğu ve sağlamlaştırıldığı kaydedildi. Başkan Shin’in yönetimindeki Samsung mobil iş biriminin ise önemli büyüme kaydettiği, 2011’de akıllı telefonlarda, 2012’de ise tüm cep telefonlarında küresel ölçekte bir numaraya çıktığı dile getirildi. Samsung’a göre, yeni liderlik yapısı her bir bölümünün bağımsız yönetim yapısının daha da belirginleşmesine ve genişlemesine yardımcı olacak.

İlgili >> Korea Newswire

İLGİLİ HABERLER