Manşetler

Samsung IFA 2016 davetiyesinde Gear S3’ün ipucunu veriyor

samsung ifa 2016Samsung IFA 2016 etkinliğinde görücüye çıkarmak adına yüksek profilli bir telefon hazırlıyorsa, yılın en büyük sürprizine imza atabilir. Ancak mevcut işaretler, Güney Koreli elektronik devinin Berlin’deki fuardaki yıldızının Gear S3 akıllı saat olacağını gösteriyor. Şirketin basın etkinliği için gönderdiği davetiyede de buna dair bariz ipuçları bulunuyor.

Söz konusu ipuçlarından hiçbiri yazılı değil. Ancak davetiyede görülen akrep ve yelkovan pek çok şeyi anlatmak için yeterli oluyor. Samsung’un konuşulan başka bir akıllı saatinin olmaması da, verilen ipucunun doğrudan Gear S3 ile ilgili olması ihtimalini yükseltiyor.

Samsung akıllı saat pazarında neredeyse 1 yıldır devam eden sessizliğini önümüzdeki ayın ilk gününde düzenleyeceği etkinlikle birlikte bozacağa benziyor. Apple’ın yeni Apple Watch’u tanıtmasından önce hem Samsung’un Tizen işletim sistemli Gear S ailesini hem de Google’ın Android Wear platformunu genişletmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Daha önce ortaya çıkan bilgi ve sızıntılar, Samsung’un Gear S3’te Gear S2’de kendisine kayda değer başarı getiren formülden vazgeçmeyeceğini gösteriyor. Davetiye görselinde bu yönde bir işaret olmasa da, Samsung’un yeni akıllı saatinde de dönen çerçeveye yer vermesi bekleniyor.

Gear S3 hakkında bilinenler şu an için spekülasyondan ibaret ve bu spekülasyonların çok küçük bir kısmı heyecan verici özellikleri işaret ediyor. Ancak bu durumun akıllı saat pazarının tamamı için geçerli olduğunu belirtmek gerekiyor. Barometre ve rakım ölçer Gear S3’e yapılması muhtemel eklemeler arasında sayılıyor. Böylelikle akıllı saatin konum ve yükseklik okuması konusunda daha maharetli hâle gelmesi bekleniyor. Apple Watch 2’de de Gear S3’e benzer biçimde barometre bulunacağı söyleniyor.

Samsung IFA 2016 etkinliği 1 Eylülde gerçekleştirilecek

Samsung’un IFA 2016 kapsamında Berlin’de düzenleyeceği basın etkinliği 1 Eylülde Türkiye saatiyle 12:00’da başlayacak. Etkinlikte Gear S3 dışında ön plana çıkan başka bir ürünün olup olmayacağı ise şu an için bilinmiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER