ManşetlerTeknoloji

Samsung ve Hyundai’den akıllı otomobil iş birliği

samsung hyundai ces 2024

Samsung, Hyundai ile iş birliği yaparak SmartThings akıllı ev platformunu Hyundai ve Kia’nın bağlantılı araç servislerine dahil etmeyi planlıyor. Samsung’un blog gönderisine ve Hyundai tarafından yapılan basın açıklamasına göre, Hyundai, Kia’nın ana şirketi olarak, “evden arabaya” ve “arabadan eve” servisleri üzerinde iş birliği yapacak.

Bu iş birliğinin pratiğe dökülmesi, evdeyken SmartThings ile aracınızın klimasını veya camlarını kontrol etme, aracınızdayken de televizyonunuzu veya evinizin klimasını yönetebilme imkanı gibi yenilikler getirecek. Ayrıca, otomobilinizi SmartThings rutinlerine entegre edebileceksiniz.

Samsung’un verdiği bir örneğe göre, Galaxy akıllı telefonunuzdaki sabah alarmı çaldığında perde otomatik olarak açılacak, ışıklar ve televizyon kendiliğinden açılacak. İşe gitmeye hazırlandığınızda ise aracınız ideal sıcaklığa ayarlanacak. Ayrıca, akıllı telefon ve televizyon ekranlarında elektrikli otomobilinizin kalan pil ömrü ve menzil bilgileri görüntülenecek.

Her ne kadar bu işbirliğinin çok başlangıç aşamasında olduğu ve tam Samsung ve Hyundai deneyimini yaşamanın hala uzak olabileceği belirtilse de, iki şirket dün bir mutabakat zaptı imzalamış durumdalar.

Samsung’un blog gönderisinde “geleceğin yaşam tarzları” ifadesi dört kez geçmektedir. Samsung’un gönderisindeki iki fotoğraf da “geliştirilmesi planlanan servislerin örnekleri” olarak adlandırılıyor.

Samsung ve Hyundai’den yenilikçi akıllı yaşam çözümleri

Hyundai’in basın bülteninde başka bir örnek daha verilmiş: Kullanıcılar, sıcak bir yaz akşamüstü eve dönüş yolculuğunda, kayıtlı klimayı ve hava temizleyiciyi aktive edebilir, robot süpürgeyi çalıştırabilir ve rahat ve hoş bir yaşam alanı için ışıkları açabilir. Veya dışarı çıkmadan önce, ‘Dışarıda Modunu’ etkinleştirebilerek gereksiz ışıkları kapatabilir ve robot süpürgeyi çalıştırabilir.

samsung hyundai

Hangi Hyundai/Kia modellerinin şu anda SmartThings’i destekleyeceği tam olarak belirsiz olsa da (Samsung’un görsellerinden birinde bir Ioniq modeli öne çıkarılmış, bu da sağlam bir iddia gibi görünüyor), Hyundai ve Kia’nın “kararlı servis sağlayan infotainment sistemleri geliştireceği” ve özellikleri OTA güncellemeleri ve var olan araçlara USB tabanlı güncellemeler ile ekleyeceği ifade ediliyor. Hangi araçların bu güncellemeyi alacağı ise belirtilmemiş.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER